Nogomet
3

Primera: Hat-trick Ronalda za uvjerljivo slavlje Madriđana

Totalsport
Ronaldo je briljirao (Foto: AFP)
Ronaldo je briljirao (Foto: AFP)
Bez ikakvih su poteškoća nogometaši Real Madrida na svome stadionu Santiago Bernabeu svladali Real Sociedad 5-1 u sklopu 13. kola španskog prvenstva.

Baski ove subote nisu bili dorasli suparnici Madriđanima koji su već u prvih 45 minuta riješili skinuli sve upitnike oko pitanja pobjednika. Karim Benzema je u 12. minuti namjestio pogodak za Cristiana Ronalda, a samo šest minuta kasnije Portugalac je uzvratio Francuzu na isti način.

U 26. je minuti Ronaldo pogodio s bijele tačke nakon igranja rukom Markela Bergare u kaznenom prostoru. Dojam je ipak da je sudija prestrogo dosudio jedanaesterac. Deset minuta kasnije već je bilo 4-0 poslije odlične akcije Danija Carvajala i Garetha Balea koji je u konačnici asistirao Samiju Khediri za pogodak.

Antoine Griezmann je u 61. minuti smanjio zaostatak Sociedada, a konačnih je 5-1 u 76. minuti postavio Ronaldo pogotkom iz slobodnog udarca. Čudesnom je to Portugalcu već 19. hat-trick u Primeri i 16. ovosezonski gol u prvenstvu čime je izbio na vrh liste strijelaca.

Real Madrid sada ima tri boda zaostatka za vodećom Barcelonom i dva za Atleticom, dakako uz odigranu utakmicu više. 

Primera, 13. kolo:

Real Madrid - Real Sociedad 5-1 (Ronaldo 12, 26 - 11m, 76, Benzema 18, Khedira 36 / Griezmann 61)

Kasnije:

Getafe - Elche Athletic - Levante Celta - Rayo Vallecano

Tabela: 1. Barcelona 34 (-1), 2. Atletico 33 (-1), 3. Real Madrid 31, 4. Villarreal 23 (-1)…