Nogomet
0

Primera: Druga pobjeda Athletica, Getafe izvukao remi

Totalsport
Oscar de Marcos
Oscar de Marcos
Nogometaši Athletic Bilbaa dobili su u 2. kolu španske Primere i drugu utakmicu ove sezone. Na domaćem je terenu Athletic s 2-0 pobijedio Osasunu.

Uprkos rezultatu treba reći da je pobjeda sastava iz Bilbaa donekle sretna. Prvi su pogodak sami sebi zabili gosti, odnosno, učinio je to u 31. minuti Alejandro Arribas. Zadovoljeni vodstvom domaći igrači su sve više mislili samo na odbranu, te su pokušavali iz kontri okončati priču s današnjim suparnikom.

I uspjeli su u tome u 82. minuti kada je Oscar De Marcos provukao loptu kraj gostujućeg golmana Fernandeza. Inače, veliki je dio posla u tom pogotkom napravio Aduriz koji je sjajno asistirao De Marcosu i gurnuo ga u stopostotnu šansu.

Getafe je jedva izvukao domaći bod protiv novog prvoligaša Almerije (2-2). Gosti su pogocima Rodrija i Soirana u okviru samo osam minuta (30. i 37.) preokrenuli startno vodstvo Getafea. Tih 2-1 je stajalo na semaforu sve do pet minuta prije kraja kada je dosuđen jedanaesterac za Getafe, a siguran je realizator za konačnih 2-2 bio Diego Castro.

Ostale utakmice ovog 2. kola na rasporedu su u subotu i nedjelju.

Primera, 2. kolo:

Athletic Bilbao - Osasuna 2-0 (Alejandro Arribas 31, De Marcos 82) Getafe - Almeria 2-2 (Lafita 32, Diego Castro 85-11m / Rodri 30, Soriano 37)

Redoslijed: 1. Athletic 6, 2. Barcelona 3 (-1), 3. Rayo Vallecano 3 (-1), 4. Atletico Madrid 3 (-1), Real Sociedad 3 (-1)...