Nogomet
1

Primera: Barcelona savladala Sevillu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U sklopu 4. kola španske Primere Barcelona je pobijedila Sevillu rezultatom 3:2.

Sevilla je gostovala kod Barcelone na Nou Campu, te je upisala drugi poraz ove sezone izgubivši bod u četvrtoj minuti sudačke nadoknade! Barcelona je povela preko Danija Alvesa u 36. minuti prvog poluvremena, a isti je rezultat stajao na semaforu sve do 75. minute kada je krenula golijada.

Najprije je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi, nakon odlične Neymarove prizemne asistencije s lijeve strane Barcelonina napada, povisio na 2-0, a potom je uslijedio pogodak hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Vitolo se na lijevoj strani Sevillinog napada oslobodio nekolicine igrača katalonskog sastava, mirno poslao loptu za Rakitića na nekih 13 metara od gola, što ovaj ne promašuje, već snažno zakucava loptu pored Victora Valdesa.

Sevilla je pogotkom dobila "krila", te je u zavšnici stjerala Barcelonu u njen kazneni prostor. Činilo se da se trud i pritisak isplatio u 90. minuti kada je Coke ubacivanje Rakitića iz ugla iz voleja pospremio u mrežu za 2-2, no potom je uslijedio nokaut za goste.

Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade (od tri pokazane) kada se Messi s desne strane sjurio prema gol-aut liniji, pucao iz mrtvog kuta, portugalski golman Beto je odbio taj udarac, ali samo do Alexisa Sancheza koji šalje loptu u mrežu za velika tri boda.

Barcelona se pobjedom priključila Atletico Madridu na vrhu prvenstve tabele s maksimalnih 12 bodova. Upravo je Atletico u ranije odigranoj utakmici na svom Vicente Calderonu slavio s 4-2 protiv novog prvoligaša – Almerije. Pobjeda madridskog sastava ni u jednom trenutku nije bila upitna, a strijelci su redom bili David Villa, Diego Costa, Tiago i Raul Garcia.

Recimo i da su Levante i Real Sociedad odigrali susret bez pogodaka.

Primera, 4. kolo:

Atletico Madrid – Almeria 4-2 (David Villa 15, Diego Costa 37-11m, Tiago 64, Raul Garcia 67 / Rodri 40, Aleix Vidal 90) Levante – Real Sociedad 0-0 Barcelona – Sevilla 3-2 (Alves 36, Messi 75, Sanchez 90+4 / Rakitić 80, Coke 90)