Nogomet
0

Primera: Atletico slavio na Mestalli i dodatno se približio naslovu

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Atletico Madrida uspješno su prošli teško gostovanje kod Valencije i napravili još jedan veliki korak prema naslovu španskog prvaka.

Ekipa Diega Simeonea slavila je na Mestalli s 1-0 u dvoboju 35. kola Primere. Vratila se na taj način na šest bodova prednosti pred gradskim rivalom Realom, odnosno na sedam pred Barcelonom, s time da i ''kraljevski klub'' i Katalonci imaju odigranu utakmicu manje.

Atletico do kraja prvenstva ima još tri utakmice, a dvije pobjede bi mu jamčile prvi naslov nakon 1996. godine. U idućem kolu Simeoneovi nogometaši ponovno gostuju u Valenciji, ali tom prilikom kod Levantea, a potom im slijedi domaći dvoboj protiv Malage te gostovanje kod Barcelone.

Atletico je srušio ''šišmiše'' pogotkom Raula Garcije u 43. minuti. Iskoristio je 27-godišnji veznjak nabacivanje kapitena Gabija i glavom matirao domaćeg golmana Vicentea Guaitu. U nastavku utakmice su Madriđani uspjeli obraniti prednost, a mogli su je i povećati, ali ovo očito nije bio dan Diega Coste koji je promašio dvije stopostotne prilike. Posljednje dvije minuta Atletico odigrao s igračem manje jer je Juanfran dobio izravan crveni karton zbog grubog prekršaja.

Primera, 35. kolo:

Valencia - Atletico Madrid 0-1 (Garcia 43) Espanyol - Almeria 1-2 (Stuani 42 / Fran Velez 69, Suso 72)

Kasnije:

Athletic Bilbao - Sevilla Villarreal - Barcelona

Redoslijed: 1. Atletico 88, 2. Real Madrid 82 (-1), 3. Barcelona 81 (-1), 4. Athletic Bilbao 62 (-1), 5. Sevilla 59 (-1)...