Nogomet
2

Primera: Atletico pobijedio na San Mamesu i opet preuzeo prvo mjesto

Totalsport
Madridski Atletico položio je još jedan vrlo težak ispit u borbi za naslov prvaka Španjolske. Na San Mamesu je pobijedio Athletic Bilbao 2-1 i ponovno skočio na prvo mjesto u poretku…

Utakmica nije dobro počela za momčad trenera Diega Simeonea, jer su domaćini poveli već u 6. minuti lijepim pogotkom Muniaina, koji je jedan od samo četvorice nogometaša koji su ove sezone u La Ligi zabili i protiv Atletica i protiv Barcelone.

Diego Costa poravnao je rezultat u 22. minuti. Brazilski nogometaši španjolski reprezentativac zabio je svoj 25. prvenstveni pogodak ove sezone. U zadnje četiri runde redovito je bio strijelac.

Gosti iz Madrida su do pobjede stigli u 55. minuti kada je Koke vrlo spretno jednu brzu loptu upućenu s lijeve strane glavom proslijedio u mrežu.

Atleticov belgijski reprezentativni vratar Thibaut Courtois nakon toga je jednom bravuroznom intervencijom spriječio izjednačenje baskijske momčadi, koja je u 86. minuti ostala bez isključenog francuskog braniča Laportea.

Atletico Madrid upisao je petu uzastopnu pobjedu u La Ligi. Sedam rundi prije kraja prvenstva drži vodeću poziciju na ljestvici, s jednim bodom više od Barcelone, kod koje će gostovati u zadnjem, 38. kolu 18. svibnja. Lako je moguće da će ta utakmica izravno odlučivati o naslovu prvaka Španjolske kojeg je Atletico osvojio devet puta, ali samo jednom od 1977. godine, i to u sezoni 1995/96.

Primera, 31. kolo:

Espanyol – Barcelona 0-1 (Messi 77 – 11 m) Celta Vigo – Sevilla 1-0 (Nolito 87 – 11 m) Athletic Bilbao – Atletico Madrid 1-2 (Muniain 6 / Diego Costa 22, Koke 55) Real Madrid – Rayo Vallecano (22.00)

Redoslijed: 1. Barcelona 75, 2. Atletico Madrid 73 (-1), 3. Real Madrid 70 (-1), 4. Athletic Bilbao 56 (-1), 5. Sevilla 50, 6. Real Sociedad 49 (-1)…