Nogomet
0

Primera: Atletico i Real odigrali derbi bez pobjednika

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Veliki madridski derbi između Atletica i Reala na Vicente Calderonu u sklopu 26. kola španskog nogometnog prvenstva završio je podjelom bodova 2-2.

Poveo je Real već u 3. minuti preko Karima Benzeme nakon oštrog ubacivanja Angela di Marije s desne strane. Benzema je ostao neometan u petercu i nije mu bilo teško pospremiti loptu u mrežu.

Vodstvo "los blancosa" potrajalo je do 28. minute kada je izjednačio Koke. Poslužio ga je Arda Turan, a ovaj je iskosa s desne strane s nekih 12-ak metara pronašao dalji donji ugao gola Diega Lopeza.

Najljepši trenutak utakmice zbio se pred sam kraj prvog poluvremena, a strijelac za 2-1 vodstvo Atletica bio je Gabi Fernandez. Uzeo si je veznjak Atletica zalet i topovskim udarcem s nekih 35 metara iznenadio Lopeza.

Konačan je rezultat u u 82. minuti postavio Cristiano Ronaldo prizemnim udarcem iz okreta s nekih 12, 13 metara, a bio mu je to 23. ovosezonski ligaški gol u povratničkoj utakmici (u Primeri) po odsluženju kazne od tri utakmice suspenzije. 

Ovakvim ishodom Real će ostati na vrhu i nakon ovog kola, a Barcelona mu se može približiti na samo bod zaostatka domaćom pobjedom protiv Almerije.

Primera, 26. kolo:

Atletico Madrid - Real Madrid 2-2 (Koke 28, Fernandez 45+1 / Benzema 3, Ronaldo 82) Villarreal - Betis 1:1 (Soriano 70-11m / Castro 85)

kasnije:

Sevilla - Real Sociedad Barcelona - Almeria Rayo Vallecano - Valencia

Redoslijed: 1. Real Madrid 64, 2. Atletico Madrid 61, 3. Barcelona 60 (-1), 4. Athletic Bilbao 50, 5. Villarreal 44...