Televizijama skupa prava
0

Prijenos iz Albanije samo na BH radiju 1

Piše: N. Jamaković
Naša nogometa reprezentacija u petak igra izuzetno važan duel u okviru 3. kola evropskih kvalifikacija protiv selekcije Albanije u Tirani, a navijači bh. reprezentacije u našoj zemlji moći će samo slušati prijenos iz Tirane.

Ranije smo objavili informaciju o tome kako TV-prijenosa neće biti budući da agencija SGM traži 150.000 eura za prava, ali će, iako je i to bilo upitno, navijači reprezentacije BiH moći barem slušati prijenos.

Naime, iako je bilo informacija da prijenosa neće biti čak ni na radiju, ipak se BH radio 1 pobrinuo da ne bude tako...

"BH radio 1 će i ovaj put, kao i do sada, biti uz naše najbolje nogometaše. Za naše slušaoce smo obezbijedili direktan prijenos sa stadiona "Kemal Stafa" sa početkom u 20 sati i 30 minuta, uz komentar Saliha Hadžialića", naveli su u saopćenju iz ove kuće.

BH radio 1 je, kako su naveli, uz velike napore uspio otkupiti prava prijenosa te će biti jedini elektronski medij u našoj zemlji koji će direktno prenositi utakmicu Albanija - BiH.

Na ovaj način napravljen je presedan. Kako nam je potvrdio generalni sekretar Nogometnog saveza BiH, Jasmin Baković, bit će ovo prva kvalifikacijska utakmica nogometne reprezentacije BiH koju gledaoci u našoj zemlji neće moći pratiti u direktnom prijenosu.

"Nama je jako žao što u BiH neće biti direktnog prijenosa na TV, ali Savez je tu nemoćan. Tačno je da smo mi odbili ponudu SGM-a tešku 3,6 miliona eura za prava prijenosa utakmice BiH-Francuska, ali je to bilo zato što smo imali ugovor s drugom agencijom koja je u tom momentu već bila dalje prodala prava za tu utakmicu. Dakle, i u toj situaciji smo bili nemoćni, jer bismo u slučaju raskida tog ugovora plaćali velike kazne, tako da u SGM-u ne trebaju biti ljuti zbog toga", kazao je Baković.