Nogomet
30

Prijateljska utakmica: Željezničar i Velež odigrali bez golova

Piše: D. B.
Foto: FF Pixmos
(Foto: FF Pixmos)
Željezničar i Velež su danas u Međugorju odigrali prijateljsku utakmicu, koja je završena rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba FK Željezničar, Dino Đurbuzović, je odlučio da od prve minute utakmice protiv Veleža zaigraju Antolović, Stanić, Bogdanović, Zeljković, Bučan, Hasanović, Tomić, Jamak, Selimović, Svraka i Ramić.

Prvu veliku priliku na utakmici Željezničar je propustio u 10. minuti utakmice. Ramić je izašao sam pred golmana Veleža, koji mu je odbranio udarac, a potom je igrač Plavih iz drugog pokušaja šutirao preko gola. Sedam minuta kasnije je golmanu Rođenih zaprijetio Jamak udarcem glavom, ali je čuvar mreže Veleža ponovo sjajno intervenisao.

Igrala se 20. minuta kada je ekipa Veleža napravila svoju prvu priliku, no, ozbiljne prijetnje po Antolovića nije bilo. Nakon toga su uslijedile tri prilike za Velež, jednom je opasnost otklonio Stanić, dok su igrači Veleža dva puta šutirali iznad Željinog gola. U 28. minuti se ukazala prilika na drugoj strani, ali Jamak ponovo nije bio precizan. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu su umjesto Antolovića, Jamaka i Svrake zaigrali Lončarić, Sadiković i Brković. Upravo je Brković kreirao prvu priliku u nastavku za Željezničar, ali je Ramić zakasnio na njegov centaršut. Potom su inicijativu preuzeli igrači Veleža, koji su propustili tri prilike za gol. U 64. minuti je Đurbuzović napravio novu izmjenu, a Tomića je zamijenio Zolotić.

Stanić je u 67. minuti izveo korner, Hasanović je šutirao, ali je lopta otišla preko gola Veleža. Nakon novog kornera u 72. minuti, koji je također izveo Stanić, neprecizan je bio Bogdanović. Tri minute kasnije Ramić je glavom šutirao pravo u golmana Veleža. Alibašić je u 80. minuti u igru ušao umjesto Selimovića. Promjene rezultata do kraja utakmice nije bilo. Ostalo je 0:0.

Narednu utakmicu tim sa Grbavice igra u srijedu protiv Širokog Brijega.