Nogomet
71

Prijateljska utakmica u Ljubuškom: Sarajevo pobijedilo Slogu rezultatom 3:0

Piše: D. B.
Sarajevo je danas u Ljubuškom na stadionu Bobovac odigralo svoju drugu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za proljetni dio sezone u BHT Premijer ligi. Protivnik je bila Sloga iz Ljubuškog, a Bordo ekipa je pobijedila rezultatom 3:0.

Od prve minute su za Sarajevo protiv Sloge iz Ljubuškog zaigrali Almin Abdihodžić, Alija Ćulov, Amer Dupovac, Vule Trivunović, Bojan Puzigaća, Adnan Kovačević, Faris Handžić, Amer Osmanagić, Anid Travančić, Krste Velkoski i Almir Aganspahić. Bordo ekipa je rano stigla u vodstvo, već u 6. minuti, kada je glavom pogodio Velkoski.

Sarajevo je bilo bolja ekipa na terenu, koji je zbog padavina bio u nešto lošijem stanju nego inače. Tim sa Koševa je u 44. minuti udvostručio vodstvo. Velkoski je ovog puta bio u ulozi asistenta, a mrežu Sloge je pogodio Travančić. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice za Sarajevo su zaigrali Emir Plakalo, Haris Muharemović, Ivan Tatomirović, Mario Tadejević, Adnan Kovačević, Mario Barić, Gojko Cimirot, Miloš Stojčev, Irfan Vusljanin, Dario Purić i Nemanja Bilbija.

Sarajevo je imalo nekoliko prilika u drugom poluvremenu, a treći gol je postignut u 77. minuti. Strijelac je bio Purić nakon asistencije Tadejevića. Svojim je golom postavio i konačan rezultat ove utakmice. Sarajevo je pobijedilo rezultatom 3:0.