Nogomet
8

Prijateljska utakmica u Antaliji: Željezničar i Dunajska Streda odigrali bez golova

Piše: D. B.
(Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je danas u Antaliji odigrao prijateljsku utakmicu protiv slovačke Dunajske Strede, koja je završena rezultatom 0:0.

Trener Plavih Edis Mulalić je odlučio da od prve minute zaigraju Vedran Kjosevski, Siniša Stevanović, Jadranko Bogičević, Aleksandar Kosorić, Mirko Kramarić, Dino Hasanović, Jovan Blagojević, Samir Bekrić, Miroslav Stevanović, Tiago i Ivan Lendrić.

Prvi su zaprijetili Slovaci u 6. minuti, ali je kapiten Željezničara Kosorić dobro reagovao i otklonio opasnost. Plavi su uzvratili u 12. minuti, Tiago je ubacio, a Stevanović glavom šutirao preko gola.

Bekrić je istrčao kontru Željezničara u 20. minuti, loptu je dobio Miroslav stevanović i centrirao za Tiaga, ali je sudija pokazao da se radi o ofsajdu. Devet minuta kasnije je Bekrić bio u centru pažnje, uputio je udarac koji je završio pored gola Dunajske Strede.

Igrala se 32. minuta kada je Horvath šutirao ka golu Željezničara, no, Kjosevski je bio na visini zadatka. Golman Željezničara je pravovremeno reagovao i dvije minute kasnije, kada je istrčao i "pokupio" loptu ispred napadača Dunajske Strede.

U 39. minuti je Bekrić lijepo asistirao Lendriću koji je postigao pogodak, ali se oglasio sudija i poništio gol zbog ofsajda. Dvije minute kasnije je umjesto povrijeđenog Siniše Stevanovića u igru ušao Kerim Memija.

Miroslav Stevanović je u 44. minuti ubacio loptu za Bekrića, ali je brži od nogometaša Plavih bio golman Dunajske Strede. Prvo poluvrijeme utakmice u Antaliji završeno je bez golova.

Na otvaranju drugog poluvremena je Željezničar bio nešto konkretniji, a potom je u 54. minuti zaprijetila Dunajska Streda.

Mulalić je u 56. minuti napravio tri izmjene, pa su Tiaga, Blagojevića i Bekrića zamijenili Beganović, Stanić i Zolotić. U istoj minuti je Kjosevski lagano zaustavio pokušaj protivnika s ruba šesnaesterca.

Lendrić je igru napustio u 60. minuti, kada ga je zamijenio Djermanović. Upravo je slovenski napadač šutirao s ruba šesnaesterca, a lopta je završila pored gola Dunajske Strede. Novu izmjenu je trener Željezničara napravio u 69. minuti kada je umjesto Bogičevića u igru ušao Hodžurda.

Slovački tim je imao dobru priliku za gol u 70. minuti, koja ipak nije iskorištena. Pet minuta kasnije je Miroslava Stevanovića zamijenio Mailson. Brazilac je uputio centaršut u 81. minuti, a Kramarićev udarac glavom završio je pored gola.

Hasanovića je u 84. minuti zamijenio Enis Sadiković.

Djermanović se u novoj prilici našao u 85. minuti, ali je i ovog puta bio neprecizan. Slovenski napadač je bio u šansi tri minute kasnije, no, šutirao je preko gola.

Mulalić je u finišu utakmice umjesto Kramarića u igru uveo Halvadžića. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 0:0.