Nogomet
19

Prijateljska utakmica: Pobjeda Sarajeva protiv Zagreba, strijelci Bekić, Ahmetović i Sarić

Klix.ba
(Foto: fksarajevo.ba)
Nogometaši FK Sarajevo su danas u prijateljskoj utakmici odigranoj u Sloveniji savladali NK Zagreb rezultatom 3:1.

Sarajevo i Zagreb su odmjerili snage u Slovenj Gradecu, gdje se Bordo ekipa priprema za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Golove za bh. tim su postigli Amer Bekić, Mersudin Ahmetović i Elvis Sarić.

Stručni štab FK Sarajevo započeo je utakmicu sa sastavom: Pavlović, Hebibović, Kadušić, Kovačević, Almir Bekić, Radovac, Herić, Gljiva, Osmanović, Anđušić i Amer Bekić. Ovaj mladi tim Sarajeva, sačinjen gotovo u cijelosti od igrača iz Akademije FK Sarajevo, odigrao je dobro poluvrijeme stvorivši nekoliko prilika za postizanje gola, a u strijelce se uspio upisati Amer Bekić, koji je pogodio mrežu na dodavanje Hebibovića. Dodajmo i to da su sredinom prvog dijela priliku dobili i Anes Vazda i Edvin Rastoder.

U drugom poluvremenu na teren je istrčala nova jedanaestorka u sastavu: Adilović, Hodžić, Mujakić, Balić, Novaković, Rustemović, Sarić, Ćetković, Duljević, Ahmetović i Benko. Iako su nogometaši Sarajeva stvorili veliki broj prilika u drugom dijelu, ipak do gola su prvo došli igrači Zagreba, koji su poslije jedne kontre uspjeli pospremiti loptu iza leđa golmlana Adilovića. Za Sarajevo su pogađali Ahmetović i Sarić, a vrijedi istaći i to da su oba gola postignuta poslije dobrih kombinacija. Naredni protivnik Sarajeva na pripremama u Sloveniji bit će Spartak iz Moske, a utakmica je na rasporedu 9. jula.