Nogomet
1

Prijateljska utakmica: Partizan golom Ninkovića pobijedio Sarajevo

Piše: D. B.
Partizan i Sarajevo su danas u Antaliji odigrali prijateljsku utakmicu u kojoj je beogradski tim pobijedio rezultatom 1:0.

Početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga bez prilika za gol. Bilo je nekoliko udaraca na obje strane, ali su oni blokirani. U 12. minuti je sa distance šutirao Travančić, a lopta je završila malo iznad prečke gola Partizana. Igrala se 23. minuta kada je Sarajevo zaprijetilo iz kontranapada, no, Todorovićev udarac je izblokiran. Potom je Partizan izvršio pritisak prema golu Delača, no, konkretne prilike za gol nije bilo.

Ninković je u 33. minuti bio u dobroj šansi, ali se spetljao, pa je ozbiljna prilika za gol Partizana propala. Četiri minute kasnije dobra akcija Beograđana završila je lošom realizacijom u napadu. Još jedna dobra prilika za Partizan propala je u 41. minuti, kada je Živković iz neposredne blizine šutirao visoko preko Delačevog gola. Ninković je u 42. minuti postigao pogodak za Partizan, ali su ga sudije opravdano poništile zbog ofsajda. Šut Jajala je u narednom napadu odbranio golman Parizana. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog poluvremena snažno je šutirao Velkoski, ali je golman Partizana Živković odbranio njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije je Marković neprecizno šutirao ka golu Sarajeva. Nova velika prilika se ukazala za Ninkovića, koji je ipak bio neprecizan iz slobodnog udarca. Upravo je Ninković nakon brze kontre Partizana u 81. minuti pogodio za 1:0. Purić je u finišu dobro šutirao, ali nije pogodio. Ostalo je 1:0 za Partizan.

Sarajevo će u Antaliji odigrati još jedan meč, a protivnik će biti Torpedo iz Moskve. Ekipa se u glavni grad BiH vraća 15. februara.