Nogomet
2

Prijateljska: Götze postigao dva gola u debiju za Bayern

Totalsport
Mario Gotze (Foto: AFP)
Mario Gotze (Foto: AFP)
Aktuelni evropski prvaci, te pobjednici njemačkog prvenstva i kupa, nogometaši Bayerna, pobijedili su u gostima u prijateljskoj utakmici mađarski Györi ETO s 4-1.

U odnosu na sastav koji je samo dva dana ranije na Allianz Areni pobijedio Borussiju Mönhengladbach 3-1 na otvaranju nove sezone Bundeslige, samo je Thomas Müller bio u početnom sastavu bavarskog velikana u ovoj prijateljskoj utakmici. Trener Josep Guardiola iskoristio je ovu priliku kako bi isprobao svoje rezerviste.

Nakon što je domaćin iznenađujuće dobio prvo poluvrijeme s 1-0 golom Martineza iz 40. minute, Bayern je u nastavku pokazao mađarskom sastavu ''ko je gazda''. Najveću radost doživio je njemački nogometni dragulj Mario Götze, ovoljetno pojačanje iz dortmundske Borussije, koji je zbog povrede bedrenog mišića pauzirao više od tri mjeseca, te se tek nedavno vratio u trenažni proces.

Götze je u svom debiju za Bayern u igru ušao u 60. minuti, igrao je na poziciji ''lažne devetke'', te je do kraja utakmice postigao dva pogotka, u 63. i 90. minuti. Dva gola zabio je i Shaqiri, u 58. i 71. minuti.

"Iako je u pitanju bila samo prijateljska utakmica, ovo je za mene bilo nešto posebno", izjavio je Götze nakon utakmice. 

Prijateljska utakmica:

Györi ETO – Bayern 1-4