Lionel Messi
0

"Prihvatili smo filozofiju selektora"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Uprkos remiju njegove Argentine protiv SAD-a (1-1) u prijateljskom susretu igranom u New Jerseyju, najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi bio je zadovoljan onime što je njegova ekipa pružila na terenu.

"Svi u timu svjesni su da smo odigrali fantastično prvo poluvrijeme. Malo smo pali u nastavku, a oni su zabili iz jedine prilike koju su imali... Praktično nisu vidjeli loptu cijelu utakmicu", komentirao je Messi koji je u 24. minuti dobio neugodan udarac laktom od Oguchija Onyewua, a nakon što se pridigao s travnjaka poslije ljekarskog tretmana zaslužio je ovacije i skandiranje publike na New Meadowlands Stadiumu.

"Mislim da se poboljšavamo u svakoj utakmici koju odigramo. Prihvatili smo Checovu (Sergio Batista, op.a.) filozofiju. Vrlo smo zadovoljni s našom igrom, kontrolisali smo loptu, što je i naša ideja. Sada moramo nastaviti u tom smjeru", zaključio je omaleni Argentinac.

Kapiten američke reprezentacije Carlos Bocanegra nije skrivao oduševljenje Messijevom igrom:

"Gledate ga na televiziji i mislite da je nemoguće. Kako mu to uspijeva? A onda ga vidite uživo i zaista njegovi potezi oduzimaju dah, čak i profesionalcima kao što smo mi. Nevjerovatno je, jer se ne može shvatiti kako mu neke stvari uspijevaju."