Velika želja predsjednika Grondone
0

Preuzima li trener Barcelone Pep Guardiola Argentinu

Sarajevo-x.com
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Pep Guardiola (Foto: AFP)
Najbolji nogometni trener svijeta Pep Guardiola nalazi se na listi mogućih selektora Argentine. Ovo je potvrdio i sadašnji predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Julio Grondona.

Pep Guardiola postao je najtrofejniji trener Barcelone svih vremena od preuzimanja ovog kluba 2008. godine. U protekloj sezoni osvojio je Ligu prvaka, Primeru, Superkup Španije i Evrope te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Reprezentacija Argentine je u posljednje dvije godine promijenila nekoliko trenera. Prvo je otišao Maradona, a nakon njega i Sergio Batista. Trenutni selektor Alejandro Sabella preuzeo je reprezentaciju Argentine proteklog ljeta, ali, kako navode argentinski mediji, javnost nije zadovoljna njegovim radom.

Zbog toga su u Argentinskom nogometnom savezu napravili listu potencijalnih selektora u skorijoj budućnosti. Prvi među njima je sadašnji trener Blaugrane, Pep Guardiola.

"Ukoliko Argentinski nogometni savez osigura dovoljno novca i finansijske uslove, on bi mogao biti naš sljedeći selektor. To bi bio san svakog Argentinca", kazao je Grondona za radiostanicu Ona FM.

Predsjednik AFA-e dodao je kako želi da Lionel Messi osvoji Svjetsko prvenstvo u dresu Argentine, ali to ne mora biti uslov da bude najbolji nogometaš ikada.

"Bilo bi veoma važno da osvoji Svjetsko prvenstvo. Ali, to ne mora biti uslov s obzirom na to šta je sve osvojio u svojoj karijeri", dodao je Grondona te još jednom ponovio kako su Argentinci ponosni na Messija i njegove igre.