Nogomet
0

Prenos utakmice BiH - Slovačka na zeničkim displejima

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Euforija koja vlada u Zenici pred utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine ovaj grad digne na noge i sve dobiva sasvim novu dimenziju.

Navijači, navijački rekviziti, dolazak Zmajeva u hotel, cijelodnevno navijanje i trubljenje po gradu, a pred sami početak utakmice i navijački korteo prema stadionu Bilino Polje, samo su neke od stvari zbog kojih niko ne može ostati ravnodušan na atmosferu koja se na dan utakmice dešava u Zenici.

Prije nekoliko dana u Zenici su pušteni u rad displeji na kojima se emituje sat, datum, temperatura te podaci o zagađenju grada, a iz firme Dvokut, koja je radila na instalaciji ove opreme kazali su da je moguće vršiti i prijenos utakmica.

Večerašnja utakmica Bosne i Hercegovine i Slovačke uživo će se prenositi na zeničkim displejima, što će biti prvi emitirani sadržaj na tek instaliranoj opremi u okviru projekta Monitoringa zagađenosti zraka.

Emitovanje utakmice na zeničkim displejima sigurno će bar donekle zamijeniti fan zonu, a kakve će rezultate donijeti, ostaje nam da vidimo.