Za navijače širom svijeta
0

FOTO / Prenos meča Sarajevo - Široki na fcsarajevo.ba

Piše: A. K.
Simpatizeri FK Sarajevo u srijedu će imati priliku kup utakmicu protiv Širokog Brijega gledati na zvaničnoj web-stranici kluba sa Koševa <a href="http://fcsarajevo.ba/">fcsarajevo.ba</a>, objavljeno je na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj povodom susreta koji će biti odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Novost koja će obradovati brojne navijače širom svijeta rezultat je dogovora Upravnog odbora FK Sarajevo, BHT-a i BH Telecoma.

Svi fanovi će ovu utakmicu, kao i onu FK Sarajeva sa Drinom, moći besplatno pogledati na zvaničnoj web-stranici. U narednoj polusezoni klupski menadžment namjerava komercijalizovati ovu uslugu ali i omogućiti prenos svih utakmica postavljanjem fiksnih kamera na stadionu.

Susret sa Širokim Brijegom kao i obično privlači veliku pažnju sportske javnosti, kako zbog sportskog rivaliteta, tako i zbog nereda u hercegovačkom gradu u kojem je ubijen Vedran Puljić, navijač FK Sarajevo.

Trener bordo tima Mirza Varešanović rekao je da su igrači spremni i motivisani pred sutrašnji susret i da žele konačno okončati negativan skor protiv Širokog Brijega, koji je neporažen na Koševu u posljednje dvije i pol sezone.

"Cilj je pobijediti bez ikakvih kalkulacija. Svi igrači, osim Hilme Gutića koji ima crveni karton, i Dine Hamzića, spremni su za susret. Alen Avdić je povrijeđen, ali ćemo ga pokušati osposobiti za sutrašnji meč", rekao je Varešanović.

On je demantovao informaciju o štrajku igrača zbog neisplaćenih primanja.

"Takva informacija nije tačna. Ne znam kome treba stvaranje negativne atmosfere pred ovakav susret. Ne tražimo pomoć, ali ne moraju nam ni odmagati. Igrači su svojim htijenjem i borbom na terenu dokazali da nisu nezadovoljni", rekao je strateg tima sa Koševa.

Posljednji susret između Sarajeva i Širokog Brijega protekao je u sjeni velikih nereda navijača.

Direktor Nihad Baljak rekao je da je utakmica proglašena susretom visokog rizika i da će biti preduzeto sve kako bi sve prošlo u najboljem redu.

U FK Sarajevo stigao je dopis kolega iz Širokog Brijega u kojem se navodi da neće biti dolaska organizovane grupe gostujućih navijača.

Baljak je napomenuo da za ovaj susret ne važe godišnje ulaznice.

Susret se igra u srijedu u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.