Sumnja se na samoubistvo
0

Preminuo golman Robert Enke

Totalsport
Robert Enke, 32-godišnji golman Hannovera i njemačke nogometne reprezentacije, preminuo je u utorak, objavio je predsjednik Hannovera Martin Kind.

"Policija me nazvala i obavijestila da je Rober Enke preminuo. Vijest o njegovoj smrti primio sam oko 19.35 sati", izjavio je za Bild predsjednik Hannovera Martin Kind.

Iako još nema službene potvrde, Morgenpost Online sugerira da je Enke izvršio samoubistvo, te da se bacio pod voz u malom gradiću Neustadtu u 18.25 sati, kako je spomenutoj web stranici prenijeo glasnogovornik policije u Hannoveru.

Još nema službene potvrde da je njemački golman izvršio samoubistvo.

Enke je karijeru počeo u Carl Zeiss Jeni, a prvi profesionalni nastup upisao je u drugoj ligi 11. novembra 1995. godine, baš protiv svog zadnjeg kluba Hannovera. Bio je član Borussije iz Mönchengladbacha, Benfice, Barcelone, Fenerbahçea i Tenerifa, a od jula 2004. godine branio je za Hannover.

Bio je član njemačke U-21 reprezentacije, dok je za seniorsku reprezentaciju debitirao 28. marta 2007. godine u prijateljskoj utakmici protiv Danske.

Ove godine figurirao je kao prvi golman reprezentacije, a zbog želučane infekcije propustio je posljednje utakmice ''elfa'' u kvalifikacijama za SP: protiv Azerbejdžana u Hannoveru, protiv Rusije u Moskvi i Finske u Hamburgu.