Serie A
0

Premijerna utakmica i pobjeda Montelle na klupi Rome

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U srijedu je odigrana zaostala utakmica talijanske Serije A između nogometaša Bologne i Rome koja je prvotno bila prekinuta zbog smrznutog travnjaka.

Utakmica je tada prekinuta u 17. minuti, a u nastavku ogleda se uspješnijom pokazala Roma koja je na kraju slavila s 1-0 i tako upisala prvu pobjedu u februaru. Prije toga su u ovom mjesecu imali četiri poraza (tri u Seriji A i jedan u Ligi prvaka protiv Šahtara), te jedan remi (Serija A).

Bila je ovo premijerna utakmica na trenerskoj klupi Rimljana Vincenza Montelle, donedavnog nogometaša tog kluba, koji je početkom sedmice na tom mjestu zamijenio Claudija Ranierija.

Promjena je očigledno donijela pozitivan šok, a najveće zahvale za ova tri boda idu strijelcu jedinog pogotka Danieleu de Rossiju, na kraju prvog poluvremena. Bio je to drugi prvenstveni pogodak ove sezone talijanskog reprezentativnog veznjaka, a postigao ga je na asistenciju Mirka Vučinića.

Utakmica je, inače, bila tvrda i s ne pretjeranim brojem šansi. Tako su u okvir gola domaći pucali dva puta, a rimski igrači jednom više. Bologni je ovo, pak, tek drugi domaći poraz u sezoni.

Serie A, zaostala utakmica:

Bologna - Roma 0-1 (De Rossi 45)

Tabela: 1. Milan 55, 2. Napoli 52, 3. Inter 50, 4. Lazio 48, 5. Udinese 44, 6. Roma 42..., 12. Bologna 32...