FK Sloboda
0

Premijer ligu prepustiti Udruženju ligaša

FENA
Foto: FK Sloboda
Foto: FK Sloboda
Povodom posljednjih dešavanja vezanih za događaje u Širokom Brijegu, oglasio se i Upravni odbor FK Sloboda. U saopštenju za javnost, uz izraze iskrenog suosjećanja sa porodicom preminulog Vedrana Puljića, naglašavaju da njegova žrtva mora pokrenuti gomilu neriješenih stvari u bh. nogometu i sportu uopšte.

„Ukoliko jedan izgubljeni život ne natjera odgovorne u Nogometnom savezu BiH i državnim institucijama da hitno donesu nove akte i zakone, koji će spriječiti slične događaje u budućnosti, onda ne znamo šta treba da se desi da bi sport u BiH počeo djelovati uokviru adekvatnih zakona. Zahtijevamo od Nogometnog saveza BiH, koji očigledno domaće takmičenje stavlja u drugi plan u odnosu na reprezentativne selekcije, da to takmičenje prepusti Udruženju ligaša, koje bi se prema Premijer ligi odnosilo na način na koji to ona i zaslužuje“, navodi se u saopćenju.

Samo predstavnici klubova znaju sa kakvim problemima se susreću, i koliko puta su naišli na zatvorena vrata u NSBiH, kada su pokušali da ih riješe, navodi se u saopćenju Fudbalskog kluba Sloboda.