Nogomet
2

Premijer liga: Željezničar dočekuje Vitez, Metalleghe protiv Radnika

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije utakmice 5. kola Premijer lige igraju se danas. Željezničar će na Grbavici ugostiti Vitez, dok će Metalleghe na travničkoj Piroti odmjeriti snage sa bijeljinskim Radnikom.

Za Plave nema puno filozofije u sudaru sa izabranicima Borisa Pavića. Pobjeda se nameće kao imperativ. Ukoliko domaći osvoje kompletan plijen poravnat će se na vrhu tabele sa Zrinjskim i Slobodom.

"Sigurno da atmosfera ne može biti dobra poslije poraza od Slobode, pogotovo jer neke stvari nisu ispoštovane. Bit će promjena u ekipi, a ja ne bježim od toga da mijenjam. Nekad i ja pogriješim i vjerujem nekom igraču. Neki igrači gube bonus kod mene", rekao je trener Plavih Miloš Kostić.

Gosti iz Viteza najavljuju kako se neće braniti u Dolini ćupova.

"Kraljevi iz Jajca", kako popularno zovu Metallehge, pokušat će u okršaju sa Radnikom da dođu do druge pobjede. Izabranici Nermina Bašića su slavili u 1. kolu protiv Čelika a onda je uslijedio niz poraza.

No, i tim iz Bijeljine se nalazi na posljednjem mjestu i želi na Piroti odigrati dobar meč te eventualno pobjeći sa dna. Sve sugerira da će biti zanimljiva utakmica.

Nedjelja Metalleghe – Radnik 17:00 sati (prijenos na BHT1)

Željezničar – Vitez 20:00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Mladost DK – Sarajevo 1:1, Krupa na Vrbasu – Olimpic 2:0, Čelik – Široki Brijeg 0:1, Zrinjski – Sloboda 2:0.