Nogomet
25

Premijer liga: Široki Brijeg golovima Wagnera i Plazonića porazio Travnik

Klix.ba
Jedan od pretendenata za naslov prvaka Bosne i Hercegovine Široki Brijeg očekivano je na svojoj Pecari porazio Travnik.

Meč igran na širokobriješkom stadionu okončan je rezultatom 2:0 u korist domaćina. Već u četvrtoj minuti utakmice nakon asistencije Zvonimira Kožulja vodstvo Širokom Brijegu donio je Wagner Santos Lago, što je bio njegov stoti pogodak u Premijer ligi BiH.

Nesportski potez Dženana Zajmovića sudija Dario Karačić okarakterisao je kao prekršaj za crveni karton, pa su gosti u ranoj fazi meča ostali sa deset igrača na terenu. U 23. minuti Široki Brijeg ostao je bez svog najboljeg igrača Wagnera koji se povrijedio, pa ga je zamijenio Zoran Plazonić.

U finišu prvog poluvremena dobre prilike propustili su Muharem Čivić i Goran Zakarić.

Drugo poluvrijeme dobrim pokušajem otvorio je Zvonimir Kožulj. Potom je još jenu dobru priliku propustio Zakarić. Ni gosti nisu bili bezopasni, a povoljnu priliku pred golom Širokog Brijega sredinom drugog poluvremena propustio je Radoslav Aleksić.

Stopostotnu priliku u 71. minuti propustio je Mario Brlečić koji je pogodio stativu domaćeg gola. Kazna za propušteno uslijedila je u sudijskoj nadoknadi vremena kada za konačnih 2:0 pogađa Zoran Plazonić.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Široki Brijeg – Travnik 2:0

Tabela:

  1. Sarajevo 53
  2. Široki Brijeg 52
  3. Željezničar 52
  4. Zrinjski 51
  5. Olimpic 42
  1. Borac 40
  2. Velež 35
  3. Čelik 32
  4. Sloboda 30
  5. Radnik 26
  6. Slavija 26
  7. NK Vitez 23
  8. Drina 22
  9. Travnik 22
  10. Mladost 21
  11. Zvijezda 17