Nogomet
11

Premijer liga: Podjela bodova u Banjoj Luci, stativa i Avdukić domaćina spasili poraza

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Posljednji današnji susret 24. kola BHT Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrali su Borac i Radnik iz Bijeljine.

Iako su domaći igrači imalu ulogu favorita na večerašnjoj utakmici, meč u Banjoj Luci okončan je neriješenim rezultatom 1:1, s tim što su više od igre i bolje prilike za gol imali gostujući igrači.

Već u četvrtoj minuti susreta Elvir Koljić pogađa mrežu Radnika za vodstvo domaćina. Prvi pokušaj Radnika zabilježen je u 15. minuti kada je udarac isprobao Mladen Žižović. Bio je to samo nagovještaj izjednačenja koje je uslijedilo u 24. minuti. Dino Beširević je asistent, a strijelac Marko Obradović.

Neugodni Radnik više od igre imao je i u nastavku susreta. Bolju igru gosti su zamalo krunisali vodeći pogotkom u 71. minuti kada je u dva navrata prijetio Marko Obradović čiji je udarce dobrim intervencijama zaustavio Asmir Avdukić.

U 76. minuti rezervista Slađan Antić pogađa stativu Borčevog gola nakon asistencije Mladena Žižovića. Šest minuta kasnije Antić dodaje do Obradovića kojeg u povoljnoj situaciji pred domaćim golom još jednom zaustavlja Asmir Avdukić.

Sutra su na programu još četiri meča 24. kola Premijer lige BiH. U mostarskom gradskom derbiju u Vrapčićima se sastaju Velež i Zrinjski. Posebno zanimljivo bit će u direktnom okršaju konkurenata u borbi za naslov prvaka, Sarajeva i Širokog Brijega.

Travnik je domaćin Olimpicu, a Mladost Velika Obarska Slaviji u Ugljeviku.

Rezultati:

Borac – Radnik 1:1

Tabela:

  1. Široki Brijeg 49 (-1)
  2. Zrinjski 49 (-1)
  3. Željezničar 49
  4. Sarajevo 47 (-1)
  5. Olimpic 41 (-1)
  1. Borac 40
  2. Velež 34 (-1)
  3. Čelik 29
  4. Sloboda 27
  5. Slavija 26 (-1)
  6. Radnik 23
  7. Drina 22
  8. Travnik 21 (-1)
  9. NK Vitez 20
  10. Zvijezda 17
  11. Mladost 17 (-1)