Nogomet
24

Premijer liga: Plavi protiv Mladosti žele nastaviti pobjednički niz, Travnik gostuje Slaviji

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 21. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Željezničaru na megdan stiže Mladost Doboj Kakanj, dok će Slavija odmjeriti snage sa Travnikom. Plavi će u okršaju sa novajlijom u ligi težiti da nastave uspješan niz. Nakon prvenstvenih pobjeda protiv Širokog Brijega i Veleža, te trijumfa u Kupu BiH protiv Borca, izabranici Edisa Mulalića su favoriti u ovom okršaju.

"Na Grbavici smo favoriti protiv svakoga. Samo pobjeda dolazi u obzir, ne samo protiv Mladosti, nego protiv svake gostujuće ekipe“, istakao je za Klix.ba Ivan Lendrić.

No gosti u Dolinu ćupova ne stižu s bijelom zastavom.

''Sama činjenica da igramo protiv Željezničara je za nas veliki izazov, pogotovo kada znamo da se susret igra na Grbavici gdje očekujemo veliki broj navijača Željezničara. Plavi su u jednoj uzlaznoj putanji, imaju tri vezane pobjede i ono što nas očekuje je izuzetno raspoložen protivnik. Nadam se jednom pravom fudbalskom spektaklu u kojem ćemo uspjeti da odgovorimo na sve izazove i očekujem da se kući vratimo neporaženi'', rekao je prvi asistent Ibre Rahimića, Nermin Šabić.

U utakmici koja je odigrana u augustu prošle godine u Zenici Mladost je pobijedila Željezničar rezultatom 2:1.

Iz tabora Plavih su odredili cijene ulaznica za ovaj duel na Grbavici, a one će iznostiti 5 KM za južnu tribinu, 8 KM za sjevernu tribinu, a 20 KM za zapadnu tribinu.

U drugom dvoboju Slaviji na noge dolazi Travnik. Domaći su pod imperativom pobjede. No, na klupi Vezira sjedi Darko Vojvodić koji je u jesenjem dijelu prvenstva vodio upravo Slaviju.

Nedjelja

Željezničar – Mladost DK 15:00 sati Slavija – Travnik 15:00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Rudar Prijedor – Sarajevo 1:1, Velež – Široki Brijeg 0:3, Vitez – Sloboda 1:3, Radnik – Olimpic 0:0, Čelik – Zrinjski 2:2, Borac – Drina 3:0.