Nogomet
3

Premijer liga: Čelik pod imperativom pobjede, Radnik se želi revanširati za poraz u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U posljednjoj utakmici 13. kola Premijer lige posljednjeplasirani Čelik će na Bilinom Polju ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine.

Zenički tim u dosadašnjem dijelu prvenstva ima samo jednu pobjedu, upravo protiv današnjeg protivnika. Crno- crveni su 31. jula u Semberiji slavili rezultatom 3:2. Od tada nisu osjetili slast trijumfa. Nakon poraza od Zrinjskog u 8. kolu sporazumno je raskinut ugovor sa Kemalom Alispahićem, a naslijedio ga je Ivo Ištuk. Ipak, to nije donijelo očekivani pomak jer je ekipa od tada osvojila samo jedan bod.

U dvoboj sa neugodnim Radnikom ulaze pod imperativom pobjede. No, svjesni su u svlačionici Čelika da ih čeka izuzetno težak zadatak. Međutim, igrači naglašavaju kako će dati sve od sebe kako bi osvojili kompletan plijen. Gosti u Zenici stižu s namjerom da upišu pobjedu. U timu Radnika postoji veliki motiv kako bi se revanširali protivniku za poraz od ljetos, a posebnu želju ima Ivan Jakovljević, koji je u Bijeljini skrivio jedanaestarac.

"Čelik se nalazi na posljednjem mjestu na tabeli, ali to ništa ne znači. Liga je dosta ujednačena i favoriti teško dolaze do očekivanih rezultata. Mi u utakmicu moramo ući fokusirani, jer svaki pad koncentracije protivnik može iskoristiti. Mi već drugu sezonu u gostima osvajamo više bodova nego u Bijeljini, pa se nadamo da ćemo nastaviti ovaj niz i na Bilinom Polju", kazao je Jakovljević.

Utakmica Čelik- Radnik počinje u 15:00 sati uz direktan prijenos na Moja TV. Rezultati utakmica odigranih u subotu: Sloboda – Široki Brijeg 1:0, Mladost DK – Vitez 1:2, Krupa na Vrbasu – Metalleghe 1:0, Zrinjski – Sarajevo 1:0, Željezničar – Olimpic 3:2.