Nogomet
187

Premijer liga BiH: Željezničar trijumfom nad Slavijom dospio na drugo mjesto, važna pobjeda Čelika

Piše: A. D.
Željezničar-Slavija (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Tri od četiri meča 18. kola BHT Premijer lige BiH odigrana su danas, dok će kolo večeras kompletirati Borac i Travnik utakmicom na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Željezničar – Slavija 2:1

Željezničar je na Grbavici obradovao svoje navijače trijumfom nad Slavijom rezultatom 2:1. Plavi su odlično otvorili utakmicu i poveli već u trećoj minuti golom Riada Bajića. Potom je dva puta prijetio Kosorić, kao i Lambulić, odnosno Emir Zeba na drugoj strani. U 33. minuti Bajić je bio nadomak drugog pogotka, da bi minutu poslije prijetio i Juan Varea. Minutu prije odlaska na odmor Kartal je postigao izjednačujući gol za Slaviju. U nastavku Željezničar svim silama kreće prema golu Slavije, a do pobjedonosnog pogotka stiže preko Riada Bajića u 62. minuti. Prethodno su Kokot i upravo Bajić imali izgledne prilike za Željezničar. Današnjim trijumfom Željezničar je dospio na drugo mjesto na tabeli sa jednim bodom više od Sarajeva i Zrinjskog.

Zvijezda – Čelik 0:2

Čelik je pobjedom u Gradačcu napravio krupan korak ka opstanku u društvu najboljih. Zeničani su na stadionu Banja Ilidža trijumfovali rezultatom 2:0, čime su u veoma nezavidan položaj stavili svog današnjeg protivnika. Nakon prilika Dedića i Puljića, odnosno Diatte na startu utakmice, Zeničani su u vodstvo došli golom Semira Bajraktarevića sredinom prvog poluvremena. U 49. minuti Čelik golom Popovića dolazi do konačnih 0:2.

Radnik – Zrinjski 0:0

Fudbalsku uspavanku bez mnogo prilika u Ugljeviku su odigrali Radnik i Zrinjski. Težak teren u mnogome je utjecao na igru i jednih i drugih. Gosti su pokušavali preskakanjem igre i dugim loptama, ali to im danas nije donijelo željeni rezultat. Golova tokom devedeset minuta utakmice nije bilo.

Rezultati:

Željezničar – Slavija 2:1 Radnik – Zrinjski 0:0 Zvijezda -Čelik 0:2

Tabela:

  1. Široki Brijeg 41
  1. Željeznicar 37
  2. Sarajevo 36
  3. Zrinjski 36
  4. Olimpic 31
  5. Borac 31
  6. Velež 27
  7. Sloboda 19
  8. Slavija 19
  9. Čelik 18
  10. Travnik 18
  11. Drina 18
  1. NK Vitez 17
  2. Radnik 14
  3. Zvijezda 13
  4. Mladost 13