Nogomet
12

Premijer liga BiH: Sarajevo sa novim stručnim štabom danas protiv Borca

Piše: Edin Isanović
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Pet utakmica 8. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Na Tušnju će snage odmjeriti stari rivali Sloboda i Velež. Tuzlaci su najprijatnije iznenađenje prvenstva, a uspješnu seriju će pokušati nastaviti u okršaju sa Rođenima.

S druge starne, Mostarci su jedina ekipa koja u dosadašnjih sedam kola nije osjetila slast pobjede. Mogu li do podviga na Tušnju? Bit će teško, ali nije nemoguće. Ipak, realno gledajući izabranici Husrefa Musemića su favoriti. Sarajevu na megdan stiže Borac. Tim iz Banja Luke je u proljetnom dijelu prošle sezone uspio osvojiti bod i eliminisati Bordo tim iz kupa na najvećem bh. stadionu.Stoga su ostali veliki dužnici aktuelnim prvacima. Nakon poraza u Istočnom Sarajevu od Slavije rukovodstvo Sarajeva je smijenilo kompletan stručni štab. Danas će na bordo klupi sjediti Almir Hurtić, kao privremeni šef struke i Predrag Pašić kao predstavnik kluba. Ostaje da vidimo hoće li moći pokrenuti ekipu.

Travnik će odmjeriti snage sa Radnikom. Veziri igraju dobro na svom terenu što su najbolje osjetili Sarajevo i Čelik koji su poraženi na Piroti. Izabranici Almira Memića vjeruju kako mogu do kompletnog plijena protiv izuzetno nezgodne ekipe iz Bijeljine.

Za Zrinjski nema puno filozofije u okršaju sa Slavijom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Osim toga, u posljednja dva dvoboja pod Bijelim Brijegom bod su osvojili Široki Brijeg i Čelik. Plemići igraju sjajno i sve osim trijumfa bilo bi ogromno iznenađenje.

Široki Brijeg će meč sa Mladost Doboj Kakanj dočekati sa novi trenerom Slavenom Musom.Tim sa Pecare igrat će protiv izuzetno neugodnog rivala koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva samo jednom izgubio. Sve sugerira da domaće čeka težak zadatak.

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Drina – Vitez 0:2, Čelik – Rudar Prijedor 0:0.

Nedjelja

Sloboda – Velež 16:30 sati (prijenos na BHT1) Travnik – Radnik 16:30 sati Sarajevo- Borac 16:30 sati Zrinjski – Slavija 18:00 sati Široki Brijeg – Maldost Doboj Kakanj 19:30 sati

Ponedjeljak Olimpic- Željezničar 16:30 sati (prijenos na Moja TV)