Nogomet
0

Premijer liga BiH: Remi Slavije i Željezničara, Sarajevo slavilo u Bijeljini

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
Slavija - Željezničar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U terminu od 15 sati odigrane su preostale četiri utakmice 22. kola nogometne Premijer lige BiH. U Lukavici su Slavija i Željezničar podijelili bodove, Sarajevo je slavilo na gostovanju kod Mladosti u Bijeljini, a domaće pobjede upisali su Zrinjski i Široki Brijeg.

Slavija - Željezničar 1:1

Utakmica u Istočnom Sarajevu nije ponudila posebno zanimljivu igru u prvom dijelu te se na odmor otišlo uz rezultat 0:0. No, već u prvim minutama nastavka, Lambulić dovodi Slaviju u vodstvo 1:0, nakon što je iskoristio asistenciju Karića. U 65. minuti Plavi stižu do izjednačenja. Asistenciju Zeljkovića iskoristio je Ramić koji je glavom poslao loptu u gol Slavije za konačnih 1:1.

Mladost Velika Obarska - Sarajevo 0:2

Todorović je u 19. minuti iskoristio dodavanje Stojčeva i doveo bordo tim u vodstvo 1:0 na gostovanju u Bijeljini kod ekipe Mladosti. Mladost je potom imala nekoliko prilika za poravnanje, ali realizacija je izostala. U 80. minuti Sarajevo je došlo do prednosti 2:0, nakon što je mrežu Mladosti zatresao Velkoski. Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Zrinjski - Radnik 5:0

Zrinjski je protiv Radnika sav posao završio već u prvih 17 minuta utakmice, kada su došli do prednosti 3:0. Prva tri gola za Plemiće postigao je Nikolić. Do kraja prvog dijela Šćepanović je postigao još jedan gol za visoko vodstvo Zrinjskog 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Crnov u 82. minuti susreta.

Široki Brijeg - Vitez 2:0

Zakarić je u 42. minuti doveo Široki Brijeg u vodstvo 1:0 protiv Viteza na Pecari, a samo dvije minute kasnije prednost Širokobriježana udvostručio je Ćorić. U nastavku su mreže mirovale, te je Široki Brijeg upisao novu pobjedu.

Nakon 22 kola lider na tabeli je Željezničar sa 43 boda, a slijede Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo sa po 40 bodova. Na začelju su Rudar Prijedor i Leotar sa 19, odnosno devet bodova.