Nogomet
11

Premijer liga BiH: Radnik pobijedio Vitez, Mladost startala porazom u Prijedoru

Piše: D. B.
Nova sezona nogometne BHT Premijer lige BiH počela je danas, a u terminu od 17:30 sati odigrane su dvije utakmice. Radnik je pobijedio Vitez, dok je novi premijerligaš Mladost Doboj-Kakanj izgubila od Rudara u Prijedoru.

Radnik - Vitez 1:0

U prvom poluvremenu utakmice u Bijeljini ekipa Radnika je dominirala protiv Viteza, stvorila je nekoliko prilika, ali je mreža Viteza ostala netaknuta.

U drugom poluvremenu je Radnik uspio slomiti otpor Viteza te je poveo u 1:0. Gol je potigao Lazić u 63. minuti. Na kraju se ispostavilo da je to dovoljno za tri boda Radnika na otvaranju nove sezone.

Rudar Prijedor - Mladost Doboj-Kakanj 3:0

Rudar je kao domaćin u ovoj utakmici bio nešto bolji protivnik na terenu u odnosu na Mladost. To se isplatilo već u 6. minuti kada je za vodstvo Prijedorčana pogodio Radoja. Domaći su nastavili s dobrom igrom, a svoje su vodstvo na 2:0 povisili u 26. minuti golom Arežine iz slobodnog udarca. Dvanaest minuta kasnije je u mreži gostiju završila treća lopta nakon što je precizan s bijele tačke bio Arežina i postigoa svoj drugi gol na ovoj utakmici. U finišu prvog poluvremena Mladost je ostala bez Hrelje, koji je dobio crveni karton. Nakon prvog dijela igre Rudar je vodio rezultatom 3:0.

U drugom poluvremenu je Rudar dominirao, pogotovo zbog brojčane prednosti na terenu, ali golova nije bio. Prijedorčani su upisali pobjedu na startu sezone, a novi premijerligaš, Mladost Doboj-Kakanj, bodove će tražiti u narednom premijerligaškom kolu.

1. kolo Premijer lige BiH:

Radnik - Vitez 1:0 Rudar Prijedor - Mladost Doboj-Kakanj 3:0