Nogomet
3

Premijer liga BiH: Radnik dočekuje Zrinjski, Sloboda na Otoci

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet utakmica 12. kola Premijer lige igra se danas, dok je sarajevski derbi na rasporedu u nedjelju. Derbijem današnjeg programa okitio se dvoboj aktuelnog osvajača Kupa BiH i aktuelnog prvaka BiH. Radnik će u Bijeljini odmjeriti snage sa Zrinjskim.

U oba tabora sa optimizmom očekuju ovaj meč. Naglašavaju kako su dobro iskoristili reprezentativnu pauzu. Dakako, pod većim pritiskom su domaći koji su u prošlom kolu poraženi na svom terenu od Željezničara. S druge strane, Plemići igraju dobro i vjeruju kako će uspješnu seriju nastaviti u Semberiji.

Preporođeni Olimpic je u posljednja dva kola osvojio četiri boda i približio se luci spasa. Sa dosta samopouzdanja na Otoci dočekuju okršaj sa Slobodom. Tim sa Tušnja po prvi put će sa klupe predvoditi Vlado Jagodić. Vukovi najavljuju ofanzivnu formaciju kako bi došli do željenih bodova. Tuzlaci naglašavaju kako u glavnom gradu BiH mogu doći do povoljnog rezultata.

Metallegheu na noge dolazi posljednjeplasirani Čelik. Oba kluba bit će pod imperativom pobjede. Zeničani u posljednje vrijeme igraju loše i imat će priliku da poprave dojam. Na otvaranju ove sezone novi premijerligaš je slavio u Zenici rezultatom 3:1.

Za Vitez nema puno filozofije u duelu sa Širokim Brijegom. Pobjeda se nameće kao imperativ. Domaće će sa klupe predvoditi nekadašnji strateg tima sa Pecare Slaven Musa. Premda Vitez nije u opasnoj zoni bodovna razlika je mala. Stoga će težit da poprave bodovni saldo. S druge strane, Široki Brijeg će težiti da dođe do željenog rezultata. Forma im je u silaznoj putanji, ali vjeruju kako konačno mogu slaviti u gostima.

Ekipa Mladosti Doboj Kakanj ugostit će novajliju u ligi Krupu na Vrbasu. Izabranici Husrefa Musemića nadaju se kako će osvojiti kompletan plijen, a optimizam temelje na činjenici kako na domaćem terenu igraju dobro. No, neće im biti lako jer je Krupa od početka prvenstva stanovnik gornjeg dijela tabele. Sve u svemu očekuje se uzbudljiv meč.

Raspored i satnica:

Subota

Olimpic – Sloboda 14:30 sati (prijenos na Moja TV) Metalleghe – Čelik 15:00 sati Vitez – Široki Brijeg 15:00 sati (prijenos na BHT1) Mladost DK – Krupa na Vrbasu 15:00 sati Radnik – Zrinjski 15:00 sati (prijenos na Arena Sport1)

Nedjelja

Sarajevo – Željezničar 15:00 sati (prijenos na Moja TV)