Nogomet
0

Premijer liga BiH: Danas počinje proljetni dio sezone

NINA
Željezničar danas otvara proljetni dio sezone protiv Slobode na Tušnju, a u taboru plavih s Grbavice najavljuju pohod na tri boda, dok se uoči susreta sa aktuelnim liderom prvenstva Zrinjskim stručni štab Sarajeva nada trijumfu.

“Samo tri boda nas ostavljaju u utrci za prvo mjesto. Još ako se poklopi pa Sarajevo pobijedi Zrinjskog, onda ćemo već nakon ovog kola preuzeti vrh”, kazao kapiten Želje Dželaludin Muharemović.

Iako je Željo kvalitetnija ekipa, Muharemović očekuje tešku utakmicu. “Sloboda je ekipa koja dobro igra na svom terenu. No, mi ne trebamo obraćati pažnju na to jer, ako želimo osvojiti titulu, moramo pobjeđivati i u gostima. Naše je da pružimo maksimum, a u tom slučaju ne vjerujem da možemo izgubiti”, izjavio je Muharemović.

Uoči današnjeg susreta s aktualnim liderom prvenstva Zrinjskim, stručni štab Sarajeva se nada trijumfu i uspješnom otvaranju drugog dijela prvenstva.

Kako je rečeno na jučerašnjoj konferenciji za novinare, iako zbog ozljeda neće igrati Adnan Osmanhodžić, Emir Janjoš i Predrag Stoiljković, te zbog kartona Damir Hadžić i Adis Kapetanović, šef stručnog štaba Husref Musemić vjeruje u svoje igrače.

"Svi igrači koji istrče na teren morat će dati maksimum. No, pitanje je koliko ćemo moći pružiti kvalitetnu igru jer uslovi za igru sigurno neće biti na razini očekivanih. Vjerujem da ćemo mi biti sretnija i spretnija ekipa i doći do tri važna boda", rekao je Musemić.

Trener koševskog tima smatra da će njegova ekpa više napadati, a upravo će težak teren i bolja fizička pripremljenost biti jedan od glavnih faktora uspjeha.

"Sarajevo jednostavno mora na kraju prvenstva ostvariti plasman bolji od onog na kraju jesenskog dijela. Naša prilika je Kup i pokušat ćemo preko tog takmičenja izboriti izlazak u Europu", istaknuo je Musemić.