Nogomet
6

Premiership: United, Leicester i Aston Villa krenuli pobjedama, Everton remizirao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi pogodak u novoj sezoni engleskog Premiershipa postigao je fudbaler Tottenhama Kyle Walker koji je na svoju nesreću zatresao svoju mrežu i tako Manchester Unitedu donio pobjedu nad Tottenhamom.

Domaći trijumf u prvom kolu ostvario je i Leicester nad Sunderlandom rezutatom 4:2. Strijelci za domaći tim bili su Vardy, dva puta Mehrez, odnosno Albrighton. Za goste su pogađali Defoe i Fletcher.

Uspješan gost bio je Crystal Palace kod Norwicha rezultatom 3:1. Pobjedu gostima donijeli su Zaha, Delaney i Cabaye, dok je čast domaćina spasio Redmond.

Everton i Watford su u zanimljivoj utakmici podijelili bodove. Rezultat je glasio 2:2. Watford je poveo golom Layuna u ranoj fazi utakmice. Deset minuta prije kraja izjenačio je Barkley. Potom je za 1:2 pogodak postigao Ighalo, da bi konačnih 2:2 postavio Kone četiri minute prije kraja. Muhamed Bešić zbog povrede nije konkurisao za današnji meč.

Novajlija Bournemouth u debiju nije imao sreće protiv Aston Ville. Gosti su trijumfovali minimalnim rezultatom uz pogodak Gestedea.

Rezultati:

Manchester United – Tottenham 1:0 Bournemouth – Aston Villa 0:1

Everton – Watford 2:2 Leicester – Sunderland 4:2 Norwich – Crystal Palace 1:3