Nogomet
8

Premiership: United iskoristio brojčanu nadmoć i porazio Liverpool, dva pogotka Juana Mate

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Veliku pobjedu izvojevao je Manchester United u derbiju 30. kola Premiershipa protiv Liverpoola igranom na Anfield Roadu.

Crveni đavoli koji su danas nastupili u bijelim dresovima trijumfovali su rezultatom 2:1, a posao im je znatno olakšao Steven Gerrard koji je isključen u 47. minuti nakon samo dvije minute provedene na terenu.

Brojčanu nadmoć United je krunisao već u 14. minuti. Herrera je uputio sjajan pas prema Mati, a španski internacionalac prizemnim udarcem iskosa sa desne strane matirao je domaćeg golmana Mignoleta za vodstvo gostiju.

U 59. minuti Mata je postigao prelijep pogodak za 0:2. Uloga asistenta ovaj put pripala je Angelu Di Mariji.

Domaći igrači nisu se predavali, a kao nagrada za to došao je počasni pogodak koji je u 69. minuti postigao Sturridge. U trećoj minuti sudijske nadoknade Wayne Rooney nije iskoristio jedanaesterac.

Manchester United nakon današnjeg trijumfa za drugoplasiranim Manchester Cityjem zaostaje svega dva boda. Liverpool je peti sa 54 boda, pet manje od Manchester Uniteda.

Vrijedi spomenuti da je današnji meč sa tribina Anfield Roada pratio i legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento Pele.