Nogomet
0

Premiership: Sunderland poveo, a onda ga Tottenham pregazio

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Tottenham nije dopustio treći poraz na White Hart Laneu u ovoj sezoni i, nakon preokreta, Pijetlovi su u prvoj utakmici 22. kola Premiershipa nanijeli težak poraz Sunderlandu (4:1) koji se bori za opstanak.

Tottenham je u meč ušao sa porazom i remijem u protekla dva ligaška kola, dok je Sunderland u London stigao ohrabren sa dvije vezane pobjede. I činilo se da će tim Sama Allardycea upisati i treću vezanu pobjedu na teškom gostovanju na White Hart Laneu kada je lijevi bek Van Aanholt u 40. minuti postigao svoj četvrti gol u sezoni, a treći na tri vezane utakmice Premiershipa.

Samo 91 sekundu kasnije Kane asistira Eriksenu za 1:1. To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda u 59. minuti Dembele postiže vrlo lijep pogodak za preokret Pijetlova. Osam minuta kasnije Eriksen sa oko 25 metara, uz pomoć Kirchhoffa od kojeg se lopta odbila, postiže sjajan pogodak. To je bio peti gol Eriksena u četiri ligaške utakmice protiv Sunderlanda. Konačnih 4:1 postavio je Kane golom iz penala u 79. minuti.

Rezultati 22. kola Premiershipa:

Tottenham - Sunderland 4:1 Bournemouth - Norwich (danas, 16 sati) Chelsea - Everton (danas, 16 sati) Manchester City - Crystal Palace (danas, 16 sati)

Newcastle - West Ham (danas, 16 sati) Southampton - WBA (danas, 16 sati) Aston Villa - Leicester (danas, 18:30 sati) Liverpool - Mancehster United (sutra, 15:05 sati) Stoke - Arsenal (sutra, 17:15 sati) Swansea - Watford (ponedjeljak, 21 sati)

Tabela: