Nogomet
2

Premiership: Stoke uspješniji od Aston Ville, Chelsea u finišu ispustio trijumf

Piše: A. D.
(Foto: EPA)
Lider Premiershipa londonski Chelsea nije uspio nastaviti pobjedonosni niz na današnjoj utakmici protiv Burnleyja na domaćem terenu.

Meč je završen rezultatom 1:1, a do pogotka vrijednog jednog boda gosti su došli u samom finišu kada su na terenu imali igrača više. Chelsea je vodio golom Ivanovića, a konačnih 1:1 postavio je Mee.

Golom postignutim u samom finišu meča Stoke City došao je do važne pobjede nad Aston Villom rezultatom 2:1. Strijelac za domaći tim bio je Sinclair, dok su pobjedu gostima donijeli Diuf u finišu prvog poluvremena, te Moses iz penala u trećoj minuti sudijske nadoknade. Asmir Begović i danas je čuvao gol Lončara.

Cazorla iz penala i Giroud kreirali su trijumf Arsenala nad Crystal Palaceom na gostujućem terenu. Čast domaćina u finišu meča spasio je Murray.

Razočarenje svojim navijačima priredili su igrači Manchester Uniteda koji su poraženi na gostovanju kod Swanseaja 2:1. Ki - Sung - Yong i Gomis bili su strijelci za pobjednički tim, dok je jedini pogodak za United postigao Herrera.

Rezultati:

Aston Villa - Stoke 1:2 Chelsea - Burnley 1:1

Crystal Palace - Arsenal 1:2 Hull City - QPR 2:1 Sunderland - WBA 0:0 Swansea - Manchester United 2:1