WBA - Man. United 1:2
0

VIDEO / Premiership: Manchester United startao pobjedom

Totalsport
Wayne Rooney postiže pogodak
Wayne Rooney postiže pogodak
Nogometaši Manchester Uniteda pobjedom su startali u novu sezonu Premiershipa. Slavili su "crveni vragovi" s 2-1 na Hawthornsu protiv West Bromwich Albiona, a do pobjede su došli autogolom Stevena Reida iz 81. minute.

Poveli su aktuelni prvaci golom Waynea Rooneyja u 13. minuti. Opalio je napadač Uniteda ljevicom s ruba kaznenog prostora nakon asistencije Ashleyja Younga i pronašao donji nebranjeni kut gola Bena Fostera. Nakon ranog otvarajućeg gola činilo se da će sastav Sir Alexa Fergusona lako doći do pobjede, ali pogreška golmana Davida De Gee vratila je domaćina u igru. Igrala se 37. minuta kada je iskosa s lijeve strane šesnaesterca prema golu Manchester Uniteda pucao Shane Long. Izgledalo je da će to biti lak posao za De Geu jer udarac nije bio snažan, ali novopečeni golman prvaka propustio je loptu ispod ruke.

Primljeni gol kao da je presjekao goste koji su potom domaćinu prepustili inicijativu kako do kraja prvoga dijela, tako i u nastavku. Ipak, uz puno sreće United je na kraju došao do pobjede. S lijeve strane u 81. minuti u šesnaesterac je prodro Ashley Young, a njegova je lopta u sredinu dotaknula nesretnog Stevena Reida i završila u maloj mrežici West Bromwichevog gola. Pokazalo se da je to bio pogodak vrijedan sva tri boda, a United je tako na najbolji način iskoristio kikseve rivala Chelseaja, Liverpoola i Arsenala koji svi redom u 1. kolu nisu uspjeli pobijediti.

Na kraju spomenimo da je u 76. minuti šepajući travnjak napustio Rio Ferdinand, a vjeruje se da je u pitanju povreda butnog mišića desne noge. Umjesto njega priliku je dobio 19-godišnji Phil Jones, kojem je to ujedno bio i premierligaški debi u dresu "crvenih vragova" po transferu iz Blackburna.

Premiership, 1. kolo:

West Bronmwich Albion – Manchester United 1-2 (Long 37 / Rooney 13, Reid 81-ag) Stoke City – Chelsea 0-0