Nogomet
8

Premiership: Leicester slavio bez Vardyja, Arsenal kiksao protiv Middlesbrougha

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon meča Bournemouth - Tottenham (0:0) odigrano je još šest susreta devetog kola engleskog Premiershipa.

Leicester je bez Vardyja došao do svoje treće pobjede u sezoni. U vrhu napada Lisica od prve minute su zaigrali Slimani i Okazaki, dok je Musa počeo susret na lijevom krilu umjesto Albrightona. Upravo je Nigerijac doveo Leicester u vodstvo u 42. minuti na Slimanijevu asistenciju. Na 2:0 povisio je Okazaki u 63. minuti susreta, a gol za 3:0 postigao je Fuchs u 80. minuti. Počasni gol za goste dao je Cabaye u 85. minuti.

Stoke je Shaqirijevim golovima iz 26. i 50. minute savladao Hull u gostima sa 2:0, dok je Burnley savladao Everton rezultatom 2:1 (Vokes 39', Arfield 90+2' - Bolasie 58').

Arsenal je kiksao kod kuće odigravši 0:0 protiv Middlesbrougha iako je dominirao na terenu što potvrđuje i posjed lopte (75%). Ipak, najzreliju priliku na meču imali su gosti u 20. minuti kada je Ramirez iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Arsenalove najbolje šanse viđene su u 23. minuti kada je Sanchez šutirao iz slobodnjaka, a Valdes je odlično intervenisao, te u 54. minuti kada je Čileanac šutirao sa vrha kaznenog prostora, no španski golman je opet bio siguran. Gosti su do sva tri boda mogli stići samo pet minuta kasnije kada je Gibson izašao sam na Čecha, ali je češki golman bio uspješniji.

Isti rezultat (0:0) je bio na mečevu Swansea - Watford, dok je West Ham Reidovim golom iz 90+5. minute savladao Sunderland sa 1:0.