Prestižne nagrade
4

Premiership: Kompany igrač, Pardew menadžer sezone

Totalsport
Vincent Kompany
Vincent Kompany
Kapiten izglednog novog engleskog prvaka Manchester Cityja, Vincent Company, te Alan Pardew, menadžer najugodnijeg iznenađenja sezone, nogometaša Newcastlea, dobitnici su prestižnih nagrada u ovogodišnjem Premiershipu.

Belgijski nogometaš koji je svojim pogotkom omogućio Cityju 1-0 pobjedu nad gradskim rivalom Manchester Unitedom, a kojom su "građani" preuzeli čelnu poziciju u završnici sezone, proglašen je najboljim igračem Premiershipa.

Pod Companyjevim vodstvom prvi dio sezone Manchester City je dominirao i vodio na tabeli, a potom je uslijedio pad koji je iskoristio United te u jednom trenutku pobjegao na plus osam. No, u završnici sezone ekipa Roberta Mancinija uspjela je nadoknaditi tu razliku, a ključnim se pokazala upravo pobjeda u međusobnom meču kada je uz odlično obavljanje odbrambenih zadaća Company stigao zabiti i pobjednički zgoditak. U zadnjem kolu na svom Etihadu Manchester City ima priliku pobjedom nad QPR-om nakon 44 godine ponovo osvojiti naslov prvaka Engleske.

U konkurenciji menadžera slavodobitnik je Alan Pardew koji je odradio sjajnu sezonu na klupi Newcastlea koji se u zadnjem kolu bori kako bi osigurao nastup u Ligi prvaka. Pardew je ostvario rezultate iznad svih očekivanja, a osim vrlo dobre pripreme i taktičkog vođenja ekipe istaknuo se odličnim transferima kada je u klub doveo Yohana Cabayea, Dembu Ba i Papissa Cissea koji su vrlo brzo postali jedni od najcjenjenijih igrača u Premirshipu.

Mnogi su navijači "svraka" 2010. po njegovom dolasku umjesto smijenjenog Chrisa Hughtona, koji je Newcastle upravo promovirao u Premiership, izražavali skepsu zbog takvog poteza uprave. Međutim, Pardew ih je sve razuvjerio najboljom sezonom u klupskoj povijesti u posljednjih 17 godina, a u zadnjoj prvenstvenoj rundi ovog vikenda teoretski mogu s pete uloviti treću poziciju i direktan plasman u Ligu prvaka naredne sezone.