Nogomet
1

Premiership: Klopp i dalje ne zna za pobjedu

Piše: O. T.
Tri utakmice, tri remija Jurgena Kloppa na klupi Redsa (Foto: EPA)
Tri utakmice, tri remija Jurgena Kloppa na klupi Redsa (Foto: EPA)
Na Anfieldu je odigrana posljednja utakmica 10. kola Premiershipa. Liverpool i Southampton su remizirali (1:1) čime je Jurgen Klopp upisao treći remi u tri utakmice na klupi Redsa.

Ovo je bila debitantska utakmica Jurgena Klopp na Anfield Roadu u Premiershipu. Nakon što je u gostima u prethodnom kolu odigrao neriješeno protiv Tottenhama (0:0) i remizirao protiv Rubina u Evropskoj ligi (1:1), Klopp nije uspio upisati pobjedu ni protiv razigranog Southamptona.

U utakmici koja nije donijela mnogo ljepote, ali gdje je tempo bio poprilično visok zbog činjenice da oba tima gaje takav stil igre, najveću šansu u prvom poluvremenu imao je gostujući tim i to tek u 39. minuti kada je nakon prekida Van Dijk šutirao glavom, a Mignolet odbranio.

Tri minute kasnije na drugoj strani zaprijetio je lijevi bek Redsa Moreno, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo bolju predstavu. Jasno se moglo vidjeti kako će Kloppu trebati još vremena da unese svoj rukopis u Liverpool.

Ipak, činilo se da će Redsi upisati tri boda nakon što je rezervista Benteke u 77. minuti pogodio za 1:0. Belgijski reprezentativac je pogodio glavom nakon centaršuta Milnera.

Slavlje na Anfieldu nije dugo trajalo pošto je Mane svega devet minuta kasnije pogodio za konačnih 1:1. U sudiijskoj nadoknadi Mane je uspio zaraditi i drugi žuti karton, te pred sami kraj meča svoj tim ostaviti sa deset igrača na terenu.

S ovim remijem Southampton i Liverpool i dalje dijele isti broj bodova, i sada zauzimaju osmo, odnosno deveto mjesto na tabeli.

Rezultati 10. kola Premiershipa

West Ham - Chelsea 2:1 (Zarate, Carroll - Cahill) Leicester - Crystal Palace 1:0 (Vardy) Stoke - Watford 0:2 (Deeney, Abdi) Aston Villa - Swansea 1:2 (J. Ayew - Sigurdsson, A. Ayew) Norwich - WBA 0:1 (Rondon) Arsenal - Everton 2:1 (Giroud, Koscielny - Barkley) Sunderland - Newcastle 3:0 (Adan Johnson, Jones, Fletcher)

Bournemouth - Tottenham 1:5 (Ritchie - Kane hattrick, Dembele, Lamela) Manchester United - Mancester City 0:0 Liverpool - Southampton 1:1 (Benteke - Mane)

Tabela

  1. Manchester City 22
  2. Arsenal 22
  3. West Ham 20
  4. Manchester United 20
  5. Leicester 19
  1. Tottenham 17
  2. Crystal Palace 15
  3. Southampton 14
  4. Liverpool 14
  5. WBA 14
  6. Everton 13
  7. Swansea 13
  8. Watford 13
  9. Stoke 12
  10. Chelsea 11
  11. Norwich 9
  12. Bournemouth 8
  13. Sunderland 6
  14. Newcastle 6
  15. Aston Villa 4