Nogomet
2

Premiership: Blackburn bez udarca na gol tokom 90 minuta

Totalsport
Bezopasni Blackburn izgubio od Tottenhama (Foto: AFP)
Bezopasni Blackburn izgubio od Tottenhama (Foto: AFP)
Nogometaši Tottenhama pobijedili su s 2-0 Blackburn u meču 36. kola engleskog Premiershipa. Vratio se time Tottenham na četvrto mjesto tabele, koje vodi prema Ligi prvaka.

No, isti broj bodova ima peti Newcastle, dok šesti Chelsea zaostaje samo jedan za tim dvojcem. Blackburn je, pak, i dalje u zoni ispadanja, trenutno su na pretposljednjem mjestu. Do spasa im nedostaju tri boda.

Što reći o utakmici u kojoj gostujući igrači niti jednom nisu niti pokušali uputiti udarac prema suparničkom golu. Tottenham je doslovno kontrolirao cijelu utakmicu, imao je posjed lopte veći od 70 posto, ali iskreno, nije baš da su razbili suparnika. Odnosno, nisu imali bezbroj šansi za postizanje pogodaka, ali su, što je jedini bitno, dvije iskoristile.

Nakon velike gužve, u 22. minuti je iz blizine poentirao Rafael van der Vaart, dok je u 75. Kyle Walker zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca, s 25 metara udaljenosti.

Premiership, 36. kolo:

Tottenham - Blackburn 2-0 (Van der Vaart 22, Walker 75) Chelsea - QPR 6-1 (Sturridge 1, Terry 14, Torres 19, 25, 64, Malouda 80 / Cisse 84)