Nogomet
35

Premiership: Bilić srušio i Plavce, Mourinho završio na tribinama

Piše: O. T.
Zarate slavi prvi gol na utakmici
Zarate slavi prvi gol na utakmici
Odigrano je prvih pet utakmica 10. kola Premiershipa, a najveću pažnju privukao je meč na Upton Parku gdje je West Ham savladao Chelsea.

Slaven Bilić je srušio još jednog velikana. Nakon što je slavio u gostima protiv Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, danas je na domaćem terenu upisao tri boda i protiv Chelseaja.

West Ham je bolje otvorio meč i već u 17. minuti dolazi u vodstvo nakon gola Zaratea. Nakon toga Chelsea je zaigrao agresivnije . Najprije je u 24. minuti žuti karton dobio Azpilicueta, a dest minuta kasnije i Matić.

I kada se činilo da će Plavcima najveći problem pred odlazak na poluvrijeme stvarati gol Zaratea, Matić je dobio drugi žuti karton. U gužvi koja je nastala, nakon protesta "požutili" su Costa i Fabregas, a na tribinama je završio Jose Mourinho.

Drugo poluvrijeme je počelo izmjenom u redovima Plavaca. Fabregas je zamijenjen Mikelom. Iako su imali igrača manje, Plavci su nakon kornera stigli do izjednačenja, a strijelac je bio Cahill.

Do kraja utakmice, Chelsea je na sve načine pokušavao sačuvati bod i izvući najbolje iz situacije u kojoj su se našli u finišu prvog poluvremena. Međutim, rezervista Čekićara Andy Carroll je nakon udarca glavom u 79. minuti donio pobjedu West Hamu koji je trenutno drugi na tabeli Premiershipa.

Chelsea sada ima pet poraza i nalazi se na 15. mjestu tabele. Kriza Plavaca koju niko nije očekivao se nastavlja i trenerska pozicija Josea Mourinha je dovedena pod veliki znak pitanja. Naš Asmir Begović je upisao novih 90 minuta za Plavce.

Pored West Hama, i Leicester je nastavio nizati sjajne rezultate, a njihov napadač Jamie Vardy je nastavio tresti protivničke mreže. Leicester je golom Vardyja salvadao Crystal Palace i učvrstio se na četvrtoj poziciji tabele, dok je Vardy ostvario nevjerovatan učinak od deset golova u deset utakmica.

Stoke je poražen na svojoj Britanniji od Watforda koji je upisao prvu pobjedu u četiri utakmice. Watford je slavio sa 2:0 golovima Deeneya i Abdija.

U preostala dva meča sastali su se Aston Villa i Swansea, te Norwich i WBA. Aston Villa je upisala šesti uzastopni poraz pa je vrlo moguće da će trener Ville Tim Sherwood ostati bez posla. Za domaćina je pogodio Jordan Ayew, a za goste Sigurdsson i Andre Ayew.

WBA je golom Rondona upisao drugu uzastopnu pobjedu i tim Tonyja Pulisa sada boravi u gornjem dijelu tabele.

Rezultati 10. kola Premiershipa

West Ham - Chelsea 2:1 (Zarate, Carroll - Cahill) Leicester - Crystal Palace 1:0 (Vardy) Stoke - Watford 0:2 (Deeney, Abdi) Aston Villa - Swansea 1:2 (J. Ayew - Sigurdsson, A. Ayew) Norwich - WBA 0:1 (Rondon)

Tabela

  1. Manchester City 21 (-1)
  2. West Ham 20
  1. Arsenal 19 (-1)
  2. Manchester United 19 (-1)
  3. Leicester 19
  4. Crystal Palace 15
  5. Tottenham 14 (-1)
  6. WBA 14
  7. Southampton 13 (-1)
  8. Everton 13 (-1)
  9. Swansea 13
  10. Liverpool 13 (-1)
  11. Watford 13
  12. Stoke 12
  13. Chelsea 11
  14. Norwich 9
  15. Bournemouth 8 (-1)
  16. Newcastle 6 (-1)
  17. Aston Villa 4
  18. Sunderland 3 (-1)