Najava kola
0

Premiership: Berbatov pauzira dvije sedmice

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Pred nogometašima koji se natječu u engleskoj Premierligi nalaze se utakmice 31. kola. Derbi se igra na Old Traffordu gdje će vodeći Manchester United dočekati petoplasiranu Aston Villu.

Manchester United - Nakon dva poraza u nizu (Fulham 2-0, Liverpool 4-1), Unitedu slijedi još jedan težak ispit, a njega će morati položiti bez suspendiranog trija Rooney - Scholes - Vidić. Još loših vijesti za menadžera momčadi Sir Alexa Fergusona donosi bugarski napadač Dmitar Berbatov kojeg će ozljeda gležnja udaljiti iz sastava na još dvije sedmice, potvrđeno je u petak. Također, upitan je nastup Andersona, dok vijesti iz Manchestera kazuju da je Gary Neville zaliječio svoj gležanj, te da bi mogao nastupiti u nedjelju.

Aston Villa - Već osam utakmica (prvenstvo, Kup UEFA) nisu nikoga uspjeli svladati i njihov je pad forme evidentan. Slijedi im težak dvoboj u kojem je izgledno da neće moći računati na Emilea Heskyja. Engleski reprezentativac zadobio je ozljedu zadnje lože na kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke prošloga tjedna. Dobra vijest je povratak Gabriela Agbonlahora.

Arsenal - Nakon tri mjeseca neigranja uzrokovanih ozljedom koljena nogometaši Arsenala dočekat će svog kapetana Cesca Fabregasa, napokon spremnog za utakmicu. Isto tako za dvoboj su spremni Theo Walcott, Emmanuel Adebayor i Mikael Silvestre. Pobjedu protiv Manchester Cityja Arsenal će tražiti bez hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve i vodećeg strijelca Robina van Persieja, koji se žali na bol u preponama.

Manchester City - Za nastup su upitni Craig Bellamy zbog bolova u koljenu, te Robinho koji je šepajući napustio travnjak u kvalifikacijskoj utakmici Brazila i Perua.

Liverpool - Među nogometašima Liverpoola nitko se ne žali na ozljedu osim Samija Hyypije, čiji je nastup na utakmici protiv Fulhama upitan zbog ozljede koljena.