Nogomet
22

Premierliga: Visoka pobjeda Arsenala nad Liverpoolom, lijep gol Ozila

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Arsenal je u 31. kolu engleske Premierlige ugostio Liverpool i pobijedio rezultatom 4:1.

Nogometaši Arsenala su odigrali sjajno prvo poluvrijeme protiv Liverpoola. Već u petoj minuti je dobru igru Topnika najavio Aaron Ramsey, našao se u dobroj poziciji za gol i šutirao, ali je golman Liverpoola Simon Mignolet sjajno odbranio.

Obruč oko gola Redsa se stezao, a Mignolet je kapitulirao u 37. minuti kada je pogodio Hector Bellerin.

U 40. minuti je bilo 2:0. Ozil je sjajno izveo slobodan udarac i zatresao mrežu Liverpoola.

Topnici su iskoristili šok Redsa pa su u 45. minuti poveli sa 3:0. Ramsey je dodao loptu do Sancheza, koji je s ruba šesnaesterca pogodio za visoko vodstvo Arsenala. Rezultatom 3:0 u korist domaćih završeno je prvo poluvrijeme.

Arsenal je nastavio s dobrom igrom u nastavku. U 55. minuti je nakon centaršuta glavom pokušao Olivier Giroud, ali je njegov udarac zaustavio golman Simon Mignolet.

Liverpool je uspio doći do gola u 77. minuti nakon što iz penala gol postigao Jordan Henderson. Najstrožiju kaznu je skrivio Hector Bellerin.

Redsi su u 85. minuti utakmice ostali bez Emrea Cana, koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Dobru priliku na utakmici imao je nogometaš Arsenala Santi Cazorla, ali je pogodio lijevu stativu.

Ipak, Topnici su uspjeli četvrti put zatresti mrežu Redsa. Za konačnih 4:1 je pogodio Olivier Giroud u 93. minuti utakmice..

Arsenal je trenutno na drugom mjestu 63 osvojena boda, dok je Liverpool peti sa 54 boda.