Nogomet
3

Premierliga: Unitedu samo bod protiv Cardiffa

Totalsport
Detalj sa utakmice Cardiff - United (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice Cardiff - United (Foto: AFP)
Nogometaši Manchester Uniteda odigrali su 2-2 na gostovanju kod Cardiff Cityja u 12. kolu Premierlige. Pobjedu prvacima uskratio je gol Kim Bo-Kyunga u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Oba su gola aktualni prvaci postigli u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Wayne Rooney i Patrice Evra. Prvi je gol za domaćine dao Fraizer Campbell.

Poveo je United golom Waynea Rooneyja nakon velike greške Cardiffove odbrane koja je lopu izgubila pred vlastitim kaznenim prostorom. Ubačaj u sredinu Rooneyju je proslijedio Javier Hernandez koji je igrao umjesto povrijeđenog Robina van Persieja, a kasniji je udarac engleskog reprezentativca sretno uz pomoć odbijanca zavarao Cardiffovog golmana koji je bio u pravom uglu.

Campbell je izjednačio u 33. minuti nakon proigravanja u prostor Jordona Mutcha, da bi "crvenim vragovima" prednost prije odmora vratio Patrice Evra golom glavom iz neposredne blizine nakon ubacivanja Rooneyja iz kornera.

Konačnih je 2-2 postavio Cardiffov "džoker" s klupe, Južnokorejanac Kim Bo-Kyung, koji je u 77. minuti zamijenio asistenta prvog gola Mutcha. Iskoristio je ubacivanje Petera Whittinghama iz slobodnog udarca s lijeve strane i glavom savladao Davida de Geu.

Zanimljivo, Cardiff je ove sezone u 12 premierligaških utakmica postigao 11 golova, od čega njih 5 velikanima iz Manchestera, Cityju i Unitedu.

Na premierligaškoj tabeli Manchester United zauzima tek šesto mjesto sa sedam bodova zaostatka za liderom Arsenalom, dok je Cardiff 15.

Premierliga, 12. kolo:

Cardiff - Manchester United 2-2 (Campbell 33, Bo-Kyung 90+1 / Rooney 15, Evra 45) Manchester City - Tottenham 6-0 (Navas 1, 90+2, Sandro 34-ag, Agüero 41, 50, Negredo 55)

Tabela: 1. Arsenal 28, 2. Liverpool 24, 3. Chelsea 24, 4. Manchester City 22, 5. Southampton 22, 6. Manchester United 21...15. Cardiff 13...