Nogomet
5

Premierliga: Tottenham razbio Stoke, Kane i Alli postigli po dva gola

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 34. kolu engleske Premier lige Stoke je ugostio ekipu Tottenhama. Spursi su pobijedili rezultatom 4:0.

Gosti su zaprijetili u 7. minuti, Harry Kane je primio loptu u šesnaestercu i šutirao, a golman Stokea Shay Given je uspio odbraniti. Ipak Given je bio nemoćan dvije minute kasnije, Dembele je dodao loptu do Kanea, koji je udarcem s ivice šesnaesterca prelijepo pogodio mrežu domaćih za vodstvo Tottenhama. Do naredne velike prilike čekalo se sve do 42. minute, Eriksen je šutirao, ali je lopta pogodila prečku gola Stokea. Minimalnim vodstvom Tottenhama završeno je prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu je Tottenham nastavio s dobrom igrom, Lamela je u 57. minuti opasno zaprijetio golmanu Stokea, ali je Given loptu skrenuo u korner, koji na kraju nije donio ništa dobro za goste. Odbrana Stokea je kapitulirala u 68. minuti kada je Alli pogodio nakon asistencije Eriksena za 2:0 u korist Spursa. Odlično je prebacio loptu preko Givena.

Samo tri minute kasnije ponovo se zatresla mreža Stokea, Lamela je asistirao Kaneu, koji je svojim drugim golom na ovoj utakmici povisio vodstvo Tottenhama na 3:0.

Konačnih 4:0 za Tottenham postavio je Alli u 82. minuti, koji je poput Kanea večeras postigao dva gola. Eriksen je asistirao drugi put na ovoj utakmici.

Tottenham čvrsto drži drugu poziciju sa 68 bodova i zaostaje pet bodova za vodećim Leicesterom, dok je Stoke deveti sa 47 osvojenih bodova.

Tabela: