Nogomet
14

Premierliga: Sturridge ranim pogotkom srušio Manchester United

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U najvećem engleskom nogometnom derbiju Liverpool je na Anfieldu pogotkom Daniela Sturridgea svladao aktuelnog prvaka Manchester United s minimalnih 1-0.

Jedini pogodak u uzbudljivoj i temperamentom nabijenoj utakmici gledatelji su vidjeli na samom početku susreta, točnije u 4. minuti. Steven Gerrard izveo je korner s desne strane Liverpoolovog napada, Daniel Agger je pucao glavom, a loptu je na putu prema golu, također glavom, skrenuo Sturridge za, pokazalo se, konačnu 1-0 pobjedu domaćina. Zanimljivo, engleski je napadač ove nedjelje proslavio 24. rođendan, a bio mu je to ujedno i deveti pogodak u posljednjih 11 nastupa za Liverpool u svim natjecanjima...

Posljednji put kada je Liverpool započeo novu sezonu Premierlige s tri vezane pobjede datira iz 1994. godine, kada je menadžer na klupi "redsa" bio Roy Evans (danas Brendan Rodgers). Bio je to prvi poraz "crvenih vragova" od studenog prošle godine, kada ih je na svom travnjaku svladao Norwich.

U drugom od tri nedjeljna susreta engleske Premierlige Swansea je kao gost svladao West Bromwich s 2-0. Gosti su poveli u 22. minuti kada je ubačaj s desne strane Pabla Hernandeza iz prve u lijeve rašlje domaćeg gola, s nekih 10 metara, pospremio Velšanin Ben Davies.

Konačan rezultat postavio je asistent prvog pogotka u 83. minuti, nakon što ga je nesebično poslužio njegov španski sunarodnjak Michu. Pablo Hernandez nije imao težak zadatak pogoditi "praznu" mrežu s nekih šest, sedam metara.

Premierliga, 3. kolo:

Liverpool - Manchester United 1-0 (Sturridge 4)

West Brom - Swansea 0-2 (Davies 22, Pablo Hernandez 83)

Redoslijed: 1. Liverpool 9 (tri utakmice), 2. Chelsea 7, 3. Manchester City 6, 4. Tottenham 6 (-1), 5. Stoke City 6...