Nogomet
0

Premierliga: Lovren i Henderson donijeli pobjedu Liverpoolu na gostovanju kod Chelseaja

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Jedan od najvećih engleskih derbija večeras su na Stamford Bridgeu odigrali Chelsea i Liverpool u okviru 4. kola Premierlige. Slavili su Redsi rezultatom 2:1.

Očekivanja ljubitelja nogometa od sudara starih rivala Chelseaja i Liverpoola bila su velika. Razlog za slavlje su gostujući igrači i navijači imali u 18. minuti kada je mrežu Plavaca pogodio Lovren za vodstvo Redsa. Chelsea se našao u ozbiljnom problemu u 36. minuti nakon fantastičnog gola Hendersona za 2:0 u korist Liverpoola. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme utakmice na Stamford Bridgeu.

Chelsea je u drugom poluvremenu krenuo po izjednačenje, a korak bliže tome bio je u 61. minuti kada je nakon asistencije Matića gol postigao Costa. Četiri minute kasnije je Costa mogao do novog pogotka, ali je Mignolet na golu Liverpoola bio siguran.

U nastavku je viđena samo još jedna ozbiljna prilika i to pred golom Chelseaja, Origi je šutirao u 82. minuti, a Courtois dobrom odbranom sačuvao svoju mrežu. Gosti su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Liverpool je trenutno četvrti na tabeli, a Chelsea treći. Oba kluba imaju po 10 bodova.