Nogomet
0

Premierliga: Liverpool i West Ham, Tottenham i Everton "bratski" podijelili bodove

Totalsport
Detalj sa utakmice Tottenham - Everton (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice Tottenham - Everton (Foto: AFP)
U prve dvije nedjeljne utakmice 32. kola engleske Premierlige Liverpool i West Ham podijelili su bodove, baš kao i Tottenham i Everton...

Tottenham je na svom White Hart Laneu poveo nakon svega 35 sekundi igre, kada je Emmanuel Adebayor iskoristio ubacivanje Jana Vertonghena s lijeve strane, te s nekih pet metara sretno poslao loptu loptu kroz noge Timu Howardu.

No, 14 minuta kasnije stvari su ponovno na početku, nakon što je Phil Jagielka iskoristio ubacivanje Leightona Bainesa iz kornera, te nadvisio svog čuvara i glavom poslao loptu također kroz noge Huga Llorisa. Potpuni preokret Everton je režirao u 53. minuti kada je Kevin Mirallas izvrtio u trku Stevena Caulkera, i pogodio donji desni ugao Llorisovog gola.

No, bod domaćinu sačuvao je Gylfi Sigurdsson u 87. minuti, nakon što mu se lopta sretno odbila pred prazan gol, uslijed udarca i stative strijelca prvog pogotka "spursa" – Adebayora.

Remi je u konačnici najpravedniji rezultat, no ne i najpovoljniji za oba kluba. Naime, Tottenham je sada, s utakmicom više, dohvatan Arsenalu na tom trećem mjestu, posljednjem koje vodi direktno u Ligu prvaka dogodine, dok je Everton ostao udaljen četiri boda, moguće i više nakon što Chelsea odigra svoj susret, od posljednjeg mjesta koje vodi u kvalifikacije za LP.

Spomenimo i da su u drugom susretu Liverpool i West Ham podijelili bodove odigravši bez golova, iako su "redsi" bili daleko bolja ekipa. Naime, čak 19 udaraca prema golu "čekićara" uputili su igrači Liverpoola, te su imali 60 posto vremena loptu u svojim nogama. No, uzeli su svega bod.

Premierliga, 32. kolo:

Liverpool – West Ham 0-0 Tottenham – Everton 2-2 (Adebayor 1, Sigurdsson 87 / Jagielka 15, Mirallas 53) Chelsea – Sunderland (kasnije) QPR – Wigan Newcastle – Fulham

Redoslijed: 1. Manchester United 77 (30 utakmica), 2. Manchester City 62, 3. Tottenham 58 (+2), 4. Arsenal 56 (+1), 5. Chelsea 55...