Nogomet
8

Premierliga: I Chelsea zaustavio Suarezov Liverpool

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U derbi utakmici 19. kola engleske Premierlige nogometaši Chelseaja su na svom Stamford Bridgeu pobijedili Liverpool 2-1.

Liverpool je tako poslije četiri uvjerljive pobjede upisao drugi poraz u nizu. Prije Chelseaja ga je s istih 2-1 pobijedio Manchester City, a Luis Suarez je i drugu utakmicu zaredom ostao bez pogotka. Chelsea je, pak, nastavio potjeru za Arsenalom i Cityjem.

Strašan je bio tempo utakmice na Stamford Bridgeu, posebno od strane domaćih nogometaša koji su igrali kao navijeni u prvih 45 minuta. Nije Chelsea ostao niti šokiran nakon što je primio pogodak već u četvrtoj minuti utakmice.

Nakon ubačene lopte u domaći šesnaesterac najbolje se snašao Martin Škrtel koji je iz blizine pogodio domaću mrežu. No, već do poluvremena je Chelsea, posve zasluženo, okrenuo rezultat u svoju korist.

Prvo je u 17. minuti sjajan pogodak dao Eden Hazard. Natrčao je belgijski nogometaš na odbijenu loptu, te je sjajno s 20-ak metara plasirao loptu u dalji ugao. U 34. je, pak, stadion eksplodirao nakon spretnog pogotka Eto'a. Brazilac Oscar je ubacio nisku loptu na metar-dva od vratiju Liverpoola, a vrhom kopačke je Kamerunac nekako dotaknuo loptu koja se doslovno ušuljala u gostujuću mrežu za 2-1 Mourinhove ekipe.

U nastavku je Liverpool bio bolja ekipa, prijetili su Suarez, Johnson i Coutinho, mogao je i sudac Howard Webb svirati čak dva penala za Liverpool, ali je ostalo 2-1 za domaćina.

Na kraju je nekadašnji Liverpoolov as, Fernando Torres, poslije lijepog solo-prodora mogao zaključiti priču, ali je njegov udarac odbranio Mignolet.

Tottenham je, pak, uvjerljivo, s 3-0, pobijedio Stoke. Roberto Soldado je doveo Tottenham u vodstvo u prvom dijelu, te je rezultatska neizvjesnost trajala sve do 65. minute. No, tada je domaćin, unutar samo pet minuta, postigao dva pogotka (Dembele i Lennon), čime je utakmica bila riješena.

Premierliga, 19. kolo:

Chelsea - Liverpool 2-1 (Hazard 17, Eto'o 34 / Škrtel 4) Tottenham - Stoke 3-0 (Soldado 37, Dembele 65, Lennon 69) Newcastle - Arsenal 0-1 (Giroud 65) Everton - Southampton 2-1 (Coleman 9, Lukaku 74 / Ramirez 71)

Redoslijed: 1. Arsenal 42, 2. Manchester City 41, 3. Chelsea 40, 4. Everton 37, 5. Liverpool 36, 6. Manchester United 34, 7. Tottenham 34...