Nogomet
0

Premierliga: Chelsea do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Chelseaja u sudačkoj su nadoknadi na svome Stamford Bridgeu slomili otpor Evertona u prvoj utakmici 27. kola Premierlige. Ekipa Josea Mourinha je slavila s 1-0.

Akciju za pobjedu kreirali su veterani Bluesa: Frank Lampard je nabacio iz slobodnog udarca, a kapiten John Terry je pravovremeno utrčao i u klizećem startu ugurao loptu u mrežu. Imao je Chelsea i prije toga puno veći broj prilika i udaraca na gol, ali Tim Howard je bio nesavladiv. Sve do sudačke nadoknade.

Chelsea je na taj način otišao na 60 bodova i zadržao vrh tabele neovisno o ishodima ostalih utakmica ovoga kola. Arsenal ima četiri boda manje, a Manchester City šest, ali Građani sada imaju dvije odigrane utakmice manje.

Spomenimo i da je za asistenta Lamparda ovo bio 572. nastup u Premierligi čime se na drugom mjestu vječne liste izjednačio s Davidom Jamesom. Na vrhu je nedodirljiv Ryan Giggs (630).

Premierliga, 27. kolo:

Chelsea - Everton 1-0 (Terry 90+3)

Redoslijed: 1. Chelsea 60, 2. Arsenal 56 (-1), 3. Manchester City 54 (-2), 4. Liverpool 53 (-1), 5. Tottenham 50 (-1), 6. Everton 45 (-1)...